«Πρίγκιπα καλώς ήλθατε» λέει ο βρετανικός τύπος (Φωτό+Βίντεο) Το Λονδίνο “βάφτηκε” γαλάζιο

Ο βρετανικός τύπος επιφύλαξε βασιλική υποδοχή, στον γιο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ. Υπήρξαν όμως και εφημερίδες που δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την γέννηση του μικρού πρίγκιπα.
Ο ανταποκριτής μας στο Λονδίνο, Τζέιμς Φράνευ, μεταδίδει:
«Οι Times χαιρετίζουν τον μελλοντικό βασιλιά με τον τίτλο «ένας πρίγκιπας γεννιέται». Η έκδοση συνοδεύεται από ένα βιβλίο για την ιστορία του θεσμού της βασιλείας στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Independent κάνει την διαφορά και φιλοξενεί μόλις μια φωτογραφία από το παλάτι του Μπάκινγχαμ. «Ο Κάμερον χάνει τον πόλεμο για το διαδικτυακό πορνό», είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας και ανοίγει τη συζήτηση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Η «The Sun» η πιο δημοφιλής λαϊκή εφημερίδα της Βρετανίας αλλάζει το όνομα της και γίνεται «The son» που σημαίνει «Ο γιος».
Η εφημερίδα καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια την γέννηση του πρίγκιπα του Κέιμπριτζ. Δίχως αμφιβολία, ο νέος διάδοχος του θρόνου θα είναι το κεντρικό θέμα της εφημερίδας για πολλές ημέρες.


Το Λονδίνο “βάφτηκε” γαλάζιο
Σε φρενήρεις ρυθμούς ζει το Λονδίνο, μετά την γέννηση του τρίτου στην σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου, του νεογέννητου πρίγκιπα του Κέιμπριτζ.
Έξω από το μαιευτήριο Saint Mary’s, το χαρμόσυνο γεγονός έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν τον ερχομό του μικρού πρίγκιπα.
“ Είναι εκπληκτικό, όλοι αρχίσαμε να φωνάζουμε. Εγώ πετάχτηκα πάνω στην κάμερα. Συγχαρητήρια Γουίλιαμ και Κέιτ για τον γιο σας”.
“ Είναι κομμάτι της ιστορίας μας και για εμάς υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που παραμένει πιστό στην βασιλεία. Είναι ένα πολύ ευτυχές γεγονός για εμάς”.
Το Μπάκιγχαμ γέμισε από κόσμο, που έσπευσε να δει από κοντά την ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το παλάτι για το νέου μέλος της βασιλική οικογένειας.
Ιστορικά κτίρια και πλατείες της βρετανική πρωτεύουσας, ανάμεσα τους ο πύργος της Βritish Telecoms και η πλατεία Trafalgar, έχουν φωτιστεί με γαλάζιο χρώμα, προσδίδοντας στην πόλη μια ξεχωριστή, γιορτινή ατμόσφαιρα.πηγη






VIDEO CNN.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...