Η Κούβα παραδέχεται την ύπαρξη απαρχαιωμένων όπλων στο βορειοκορεατικό πλοίο


Τα ευρήματα των αρχών του Παναμά στο φορτηγό πλοίο Τσον Τσον Γκανγκ, υποχρέωσαν τις αρχές της Αβάνας να προχωρήσει στην παραδοχή ύπαρξης οπλικών συστημάτων.

Ωστόσο η Κούβα μέσω ανακοίνωσης του Υπουργού Εξωτερικών, από την κρατική τελόραση, έκανε λόγο για παρωχημένα όπλα.
«Στο εν λόγω πλοίο, υπήρχαν 264 τόνοι πεπαλαιωμένων αμυντικών συστημάτων, που κατασκευάστηκαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Προορίζονταν για επισκευή και στη συνέχεια να επιστραφούν»
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Παναμά βρέθηκε στο βορειοκρεατικό πλοίο λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος, αφού μοιάζει με απόπειρα της Πιονγκγιάνγκ να σπάσει το εμπάργκο.
Μεταξύ άλλων υπήρχαν δύο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, εννέα πύραυλοι και κινητήρες αεροσκαφών τύπου MIG15 και MIG 21. «Προβλήθηκε μεγάλη αντίσταση από τον πλοίαρχο και τα 35 μέλη του πληρώματος. Κάποια στιγμή ο καπετάνιος έδειξε να υπέστη καρδιακή προσβολή, αλλά προσπάθησε ν’ αυτοκτονήσει. Όταν το οδηγήσαμε στο λιμάνι Μανζανίγιο, συνειδητοποιήσαμε αδειάζοντας ένα από τα πέντε διαμερίσματα ότι θα υπήρχαν κι άλλα κρυμμένα» δήλωσε ο Ρικάρντο Μαρτινέλι, Πρόεδρος του Παναμά.
Η κουβανική πλευρά υποστηρίζει ότι το βασικό φορτίο ήταν η ζάχαρη. Οι ΗΠΑ δια της πρέσβεως στα Ηνωμένα Έθνη, υποστήριξε ότι παραβιάστηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας.
πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...