Ν.Κορέα: Θέλει νέο διάλογο με τη Β.Κορέα για το κοινό εργοστάσιο

Για την επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης Κεσόνγκ, που βρίσκεται στα σύνορα της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, είναι πρόθυμη να ξεκινήσει διάογο η Σεούλ. Η παραγωγή στα εργοστάσια της πάγωσε πριν από κάποιους μήνες λόγω της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών. Η Πιονγκγιανγκ είχε απαγορεύσει στους εργαζόμενους από τη Νότια Κορέα να περνούν τα σύνορα για να πηγαίνουν στα εργοστάσια.


«Με τα ζητήματα των εγκαταστάσεων και των ελέγχων υλικού στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ, μπορούμε να συζητήσουμε για την προώθηση των προϊόντων που έχουν ήδη παραχθεί, έτσι ώστε να ξεκινήσει σιγά σιγά η επαναλειτουργία της ζώνης», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

To βιομηχανικό σύμπλεγμα βρίσκεται σε αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα των δύο χωρών, αλλά καταλαμβάνει έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Οι πιέσεις που ασκούνται για να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του βιομηχανικού συμπλέγματος είναι μεγάλη, από επιχειρηματίες και των δύο πλευρών, καθώς αποτελεί βασική πηγή εσόδων και για τις δύο χώρες με δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη κάθε χρόνο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...