Τι να δούμε απόψε στην Αθήνα- - Αλεξίου, Ζουγανέλη και Ίψεν για απόψε

Είτε είναι η Χαρούλα Αλεξίου στο Ηρώδειο, είτε η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Θεατρο Βράχων η αποψινή βραδιά ανήκει στις γυναικείες φωνές και τα αρχαία θέατρα. Εκτός αν κατηφορίσει προς την Πειραιώς για το κλασσικό έργο του Ερρίκου 'Ιψεν δια χειρός Οστερμάγιερ.

Είτε είναι η Χαρούλα Αλεξίου στο Ηρώδειο, είτε η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Θεατρο Βράχων η αποψινή βραδιά ανήκει στις γυναικείες φωνές και τα αρχαία θέατρα.Εκτός αν κατηφορίσει προς την Πειραιώς για το κλασσικό έργο του Ερρίκου 'Ιψεν δια χειρός Οστερμάγιερ.
ΘΕΑΤΡΟ
 «Ο εχθρός του λαού» στην Πειραιώς 260



Έργο του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Τόμας Όστερμαϊερ. Υπόθεση: Ηθική ευθύνη ή οικονομικά συμφέροντα, διαφάνεια ή απόκρυψη της αλήθειας; Ως ευσυνείδητος επιστήμονας ο γιατρός Στόκμαν, που πρώτος υποστήριξε ότι η πόλη του μπορούσε να γίνει μια υποδειγματική λουτρόπολη, δεν θα διστάσει να αποκαλύψει δημοσίως ότι τα ιαματικά λουτρά αποδείχτηκαν μολυσμένα: αντιμέτωπος με τον δήμαρχο αδερφό του και την ιδιοτέλεια των συμπολιτών του, θα γίνει «εχθρός του λαού». Συνδυάζοντας τη σκηνική τόλμη και αρτιότητα με την κοινωνική ευαισθησία, ο Τόμας Όστερμαϊερ και ο σπουδαίος θίασος της Σάουμπυνε δίνουν, 130 χρόνια μετά, σημερινή διάσταση στα ιψενικά ερωτήματα, στην Πειραιώς 260, Κτίριο Δ. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 3-5/7 στις 21:00. Εισιτήριο: κανονικό: 25Euro, μειωμένο: 20Euro, φοιτητικό / άνω των 65: 15Euro, ανέργων, ΑΜΕΑ : 5Euro.



ΜΟΥΣΙΚΗ


«Χάρις Αλεξίου» στο Ηρώδειο


«Δύο Κόσμους έχει η Ψυχή μου»: η σπουδαία ερμηνεύτρια συναντά ξανά τους βιρτουόζους Nouveau Sextet σε μια συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση μέσα από τραγούδια νέα, παλιά, γνωστά, άγνωστα, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, ακόμη και κάποια με τζαζ διάθεση, στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Τηλ.: 2103241807. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 20, 25, 35, 40. Μειωμένο: Euro 5, 15.





«Ελεωνόρα Ζουγανέλη» στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»



Η δημοφιλής τραγουδίστρια εμφανίζεται με τα τραγούδια του νέου της δίσκου «Μετακόμιση τώρα», αποσπάσματα από τις προηγούμενες δύο δουλειές της αλλά και όσα έχει αγαπήσει κι εκείνη από την ελληνική και την ξένη δισκογραφία, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» (Βύρωνας). Τηλ.: 2107626438. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο: 12.





«Παύλος Παυλίδης & The B-Movies» στο Αμαλίειον Οικοτροφείο Θηλέων



Παρουσιάζουν τον καινούργιο δίσκο τους «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί» αλλά και μια αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη, τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μεταγενέστερη δισκογραφική του διαδρομή, στο Αμαλίειον Οικοτροφείο Θηλέων (Λεωφ. Κηφισίας 219, Μαρούσι). Τηλ.: 2108020610. Πληροφορίες: 2108021308 (Πνευματικό Κέντρο Αμαρουσίου). Ώρα: 21:30. Εισιτήριο: Euro 13. Προπώληση (Euro 10)





«C-Real» στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»



To επιτυχημένο ποπ συγκρότημα πρωταγωνιστεί σε μια συναυλία για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Μαζί τους οι Salina και New State of Noise, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» - Νταμάρι Βριλησσίων (Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου). Τηλ.: 2106095505. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο: Euro 10.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ



ΘΕΑΤΡΟ



«Κήπος Στάχτες» στον Κολωνό



Έργο του Ηλία Κουνέλα. Υπόθεση: Κομμάτια από τη βιωμένη πραγματικότητα συγκατοικούν με την αλήθεια των αναμνήσεων. Αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία κτίζεται το σπίτι, η κιβωτός της ζωής και της μνήμης. Οι τρεις ηθοποιοί αφηγούνται την εμπειρία της παράστασης Κήπος Στάχτες - η εικόνα του προσωπικού παρελθόντος παραδίδεται στο κοινό χωρίς εξημέρωση. Με πρώτη ύλη την αυτοβιογραφική τριλογία «Το οικογενειακό μας τσίρκο» του Ντανίλο Κις, η σημασία του γενέθλιου τόπου ερμηνεύεται στους χώρους ενός νεοκλασικού σπιτιού και αποκτά σκηνικό εύρος και βάθος, καταδεικνύοντας την αλήθεια της παιδικής ηλικίας, στον Κολωνό (Θυάμιδος 7). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: έως 5/7 & 7-12/ 7 στις 20:00. Εισιτήριο: 5Euro.





«Έρωτας και ραδιουργία» στην Πειραιώς 260



Έργο του Φρήντριχ Σίλλερ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση - Νίκου Χατζόπουλου. Υπόθεση: Ένας αριστοκράτης αγαπά μια πληβεία. Τον αγαπά κι εκείνη. Ένας έρωτας καταδικασμένος, που συνθλίβεται στα γρανάζια πολιτικών σκοπιμοτήτων. Μια ιστορία κοινότοπη; Ίσως, αν η αιώνια αυθαιρεσία της εξουσίας δεν περιγραφόταν τόσο καίρια. Η πανίσχυρη γλωσσική μηχανή του Σίλλερ από μόνη της επιβάλλει στα πρόσωπα ύφος, ρυθμό και συμπεριφορά, στην Πειραιώς 260, Κτίριο Ε. Διάρκεια παραστάσεων: έως 3 Ιουλίου. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: κανονικό: 20Euro, μειωμένο: 15Euro, φοιτητικό / άνω των 65: 10Euro, ανέργων: 5Euro, ΑΜΕΑ: 5Euro.




ΜΟΥΣΙΚΗ



«Μποέμ» στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Κρωπίας



Η Όπερα της Βαλίτσας παρουσιάζει το δημοφιλές έργο του Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Κρωπίας (Πλ. Δεξαμενής, Κορωπί). Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.



«To μπουζούκι στο Παρίσι» στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων



Από τα ρεμπέτικα της Πειραιώτικης σχολής στις πρωτεύουσες του κόσμου. Τραγουδούν ο Κώστας Δουμουλιάκας και η Λίλυ Ριτσώνη. Στο μπουζούκι ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος), στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα). Τηλ.: 2103250198. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο: Euro 10.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...