Ροκ με κλασικά όργανα και τύμπανα στο Γκάζι

O Vassilikos, εκτός από τις ενδιαφέρουσες προσωπικές του αναζητήσεις, οι οποίες έχουν εκφραστεί τα τελευταία χρόνια μέσα από επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές, αφιερώνει χρόνο και σε νέους καλλιτέχνες που ο ίδιος νιώθει ότι έχουν αξιόλογα πράγματα να προσφέρουν.
Ενας από αυτούς είναι και ο Θοδωρής Πολυχρονόπουλος, ο οποίος θα ανοίξει την αποψινή συναυλία που θα δώσει στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι.

Ο Theodore, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Πήγε στη βρετανική πρωτεύουσα για να σπουδάσει μουσική και παράλληλα με τις σπουδές του τα βράδια παίζει σε μικρά κλαμπάκια προσπαθώντας να «συνομιλήσει» με το κοινό. Και οι πρώτες εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει εκεί είναι εξαιρετικά καλές.
Από 3 ετών
Ο Θοδωρής είναι αυτό που λέμε γεννημένος μουσικός. Ξεκίνησε να παίρνει μαθήματα πιάνου από την ηλικία των 3 μόλις ετών και στην εφηβεία του ήταν πλέον σίγουρος ότι μόνον η ενασχόλησή του με τη μουσική μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο. Γι΄ αυτό και αποφάσισε να πλουτίσει τις μουσικές γνώσεις του σπουδάζοντας στο εξωτερικό. Παρ' όλα αυτά καταφέρνει παράλληλα να δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα δίνοντας συναυλίες, κυρίως στην Αθήνα.
Η γνωριμία του με τον Vassiliko υπήρξε καθοριστική για εκείνον. Ο ίδιος εξάλλου την προκάλεσε. Με τον αυθορμητισμό της νιότης, τον έψαξε, τον βρήκε και τον ρώτησε αν ήθελε να ακούσει τη μουσική του. Εκείνος δέχτηκε με χαρά κι αμέσως κατάλαβε ότι είχε μπροστά του έναν πολλά υποσχόμενο νέο μουσικό και δημιουργό. Γι' αυτό και αποφάσισε να τον βοηθήσει, αναλαμβάνοντας την παραγωγή του πρώτου του άλμπουμ το οποίο έχει τίτλο «7».
Κομμάτια από αυτή τη δουλειά θα παρουσιάσει απόψε στην «Τεχνόπολις», συνοδευόμενος από την 8μελή μπάντα του. Οι συνθέσεις του έχουν αρκετές επιρροές από την αγγλική αλτέρνατιβ ροκ σκηνή, ενώ οι ενορχηστρώσεις των κομματιών συνδυάζουν τα κλασικά όργανα με τα έγχορδα και τα τύμπανα, δημιουργώντας άλλοτε μελαγχολική κι άλλοτε χαρούμενη διάθεση. Οι δε στίχοι του εκφράζουν κυρίως ιδέες, εμπειρίες, συναισθήματα.
Για τον Theodore μουσική σημαίνει ζωή γι' αυτό και ό,τι ζει, γνωρίζει, γεύεται και αισθάνεται νιώθει την ανάγκη να το εκφράσει μέσα από τις μελωδίες και τα λόγια που γεννά το ανήσυχο μυαλό του.
Α. Κουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...