Συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Σουλίκ


Εν αναμονή των θυελλωδών ανέμων και των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων του τυφώνα Σουλίκ βρίσκονται οι ανατολικές επαρχίες της Κίνας.

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι αρχές. Οι πλημμύρες που έπληξαν τη Χώρα του Δράκου πρόσφατα προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 200 ατόμων, ενώ 300.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.
Τουλάχιστον ένας νεκρός και 21 τραυματίες είναι ο απολογισμός από το σαρωτικό το πέρασμα του Σουλίκ από την Ταϊβάν.
Οι ταχύτητες των ανέμων έφθασαν τα 173 χλμ/ώρα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.
8.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφεραν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί ήδη στις πληγείσες περιοχές.

Κίνα: Οι διαδηλώσεις ακύρωσαν την κατασκευή εργοστασίου

Οι διαρκείς διαδηλώσεις ακύρωσαν τα σχέδια της Κινεζικής κυβέρνησης, για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ουρανίου στην πόλη Τσιανμέν.
Το εργοστάσιο θα κάλυπτε κατά 50 τοις εκατό, τις ανάγκες της χώρας για ατομική ενέργεια, σε μία προσπάθεια μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της Κίνας, από τον άνθρακα.
Οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν έντονες με αποτέλεσμα τα σχέδια να ματαιωθούν.
«Η κυβέρνηση λέει ότι θα ακυρώσει τα σχέδια της. Υποθέτουμε ότι θα τηρήσει τα όσα λέει. Οι πολίτες ζητούν την ακύρωση της κατασκευής του εργοστασίου ουρανίου. Αυτό επιθυμεί η κοινή γνώμη», δήλωσε ένας πολίτης.
“ Το σχέδιο ήταν σε πρώιμο στάδιο. Αλλά δεν είχε απήχηση στους πολίτες”, τόνισε ένας άλλος διαδηλωτής.
Οι διαδηλωτές οργάνωσαν την διαμαρτυρία τους μέσω διαδικτύου, αμέσως μετά την έρευνα που έγινε για τους ενδεχόμενους κινδύνους στην δημόσια υγεία από την λειτουργία του εργοστασίου.
Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες φοβούνται πάντως, ότι πρόκειται για αναβολή και όχι για ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...