Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World-Κεμπέκ-Καναδάς-60 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ Κόλαση φωτιάς στο Κεμπέκ από ανάφλεξη τρένου με πετρέλαιο

Κόλαση φωτιά στην πόλη Λακ Μαγκαντίκ του Κεμπέκ στον Καναδά, μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε πετρέλαιο και την ανάφλεξη των βαγονιών του, το πρωί του Σαββάτου. Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 60 αγνοούνται. Μετά τον εκτροχιασμό σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις, ενώ σχεδόν και και τα 73 βαγόνια του τρένου έπιασαν φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 30 σπίτια.


Το τρένο, που είχε 73 βαγόνια με καύσιμα και πετροχημικά προϊόντα υπό πίεση, εκτροχιάστηκε αφού ο μηχανοδηγός το είχε σταθμεύσει κι ενώ ουδείς επέβαινε σε αυτό, ανέφερε ο Τζόζεφ Μακόνιγκλ, αντιπρόεδρος της Montreal, Maine and Atlantic Railway, Inc.

«Με κάποιο τρόπο, το τρένο άρχισε να κινείται» ανεξέλεγκτο, είπε. «Δεν είμαστε βέβαιοι για το τι συνέβη, αλλά ο μηχανοδηγός έκανε τα πάντα όπως προβλεπόταν. Είχε σταθμεύσει το τρένο και περίμενε να τον αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Μακόνιγκλ.

Περίπου 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στελέχη της καναδικής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπαν ότι ζήτησαν βοήθεια από τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ.

Κόλαση φωτιάς στο Κεμπέκ από ανάφλεξη τρένου με πετρέλαιο
«Υπάρχουν ακόμα βαγόνια που είναι υπό πίεση. Δεν είμαστε βέβαιοι διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε κοντά, έτσι εργαζόμαστε υποθέτοντας ότι περιέχουν φορτίο υπό πίεση και θα μπορούσαν να εκραγούν. Γι' αυτό η πρόοδος είναι αργή και δύσκολη», δήλωσε ο Ντένις Λοζόν, ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής.
Κόλαση φωτιάς στο Κεμπέκ από ανάφλεξη τρένου με πετρέλαιο

Ο Γιανίκ Γκαν, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, είπε στο Radio-Canada ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν τουλάχιστον 30 πελάτες όταν έφυγε, μερικά λεπτά πριν από το δυστύχημα.

Κόλαση φωτιάς στο Κεμπέκ από ανάφλεξη τρένου με πετρέλαιο
«Είδαμε τις εκρήξεις και βγήκα τρέχοντας από το σπίτι για να πάω να βοηθήσω», είπε ο Γκαν. «Τότε μου τηλεφώνησαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο. Μίλησαν για καταστροφή. Έκλαιγαν, φώναζαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί παντού. Μετά η σύνδεση διακόπηκε».

Κόλαση φωτιάς στο Κεμπέκ από ανάφλεξη τρένου με πετρέλαιο
Οι φλόγες ήταν ορατές από απόσταση, καθώς έφθασαν σε ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων στη Λακ-Μεγκαντίκ, μια μικρή πόλη περίπου 6.000 κατοίκων στις όχθες μιας λίμνης. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει εάν και πόσα θύματα υπήρξαν.

«Όταν βλέπεις το κέντρο της πόλης σου σχεδόν κατεστραμμένο, διερωτάσαι πώς θα το ξεπεράσεις αυτό», είπε δακρυσμένη η δήμαρχος της πόλης Κολέτ Ρόι-Λαρός σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προς ευρείες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε 24ωρη απεργία προχωρά τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Αθηναίων, ενώ για την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας. Αυτή...

ΓΙΟΣ ΙΕΡΕΑ

Αγόρι 8 ετών πνίγηκε σε παραλία της Πάτρας

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, αγόρι ηλικίας οκτώ ετών,το οποίο είχε διακομιστεί, νωρίτερα, από την παραλιακή.
 

60 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Κόλαση φωτιάς στο Κεμπέκ από ανάφλεξη τρένου με πετρέλαιο

Κόλαση φωτιά στην πόλη Λακ Μαγκαντίκ του Κεμπέκ στον Καναδά, μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε πετρέλαιο και την ανάφλεξη των βαγονιών του, το πρωί του Σαββάτου. Περισσότεροι από...

ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Βραζιλία: Kάρφωσαν σε παλούκι το κεφάλι διαιτητή που σκότωσε το γιο τους

Σοκ προκαλούν στον ανά την υφήλιο φίλαθλο κόσμο οι εικόνες από τον αποκεφαλισμό διαιτητή στη Βραζιλία και το κάρφωμα του κεφαλιού του σε παλούκι. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις στις 30...

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινές καταιγίδες και πολλά μποφόρ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά καθώς και βόρειους άνεμους στο Αιγαίο που θα φθάσουν έως 7, πιθανώς και 8 μποφόρ θα έχουμε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της...

ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Νόμος «σκούπα» για τα προαπαιτούμενα

Με ένα νομοσχέδιο «σκούπα», που θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα και θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, ολοκληρώνεται και αυτή η φάση της... 

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ REUTERS

Το 2014 η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

Για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους μεταφέρεται η πώληση της ΔΕΠΑ καθυστερώντας και την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, δήλωσε αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ στο Reuters την...

ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

100 βιασμοί στην... αθέατη πλευρά της Ταχρίρ

Είναι η σκοτεινή πλευρά των διαδηλώσεων και ένα μόνιμο πρόβλημα στην κοινωνία της χώρας του Νείλου που όλοι γνωρίζουν και καμία ηγεσία δεν προτίθεται να αλλάξει. 

«ΦΤΗΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Κεδίκογλου: «Υποσχέσεις κενές περιεχομένου» από τον κ. Τσίπρα

«Υποσχέσεις κενές περιεχομένου, με λεονταρισμούς και φτηνά παιγνίδια στις πλάτες των πολιτών» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα,...

Η ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βορίδης: «Η δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς»

Στη θέση που διατύπωσε στο Συνέδριο της ΝΔ, ότι «η δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, πολιτική έκφραση της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '.

ΝΕΚΡΟΣ ΚΟΠΤΗΣ ΙΕΡΕΑΣ

Κλίμα έντασης στην Αίγυπτο-Συγκρούσεις με 37 νεκρούς

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο κέντρο του Καΐρου μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα αλλά και το προσκλητήριο των ισλαμιστών για νέες διαδηλώσεις σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή..

«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ

Κύμα αντιδράσεων για την πτήση - θρίλερ του Μοράλες

Στο κόκκινο ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Βολιβίας - ΗΠΑ, καθώς ο Βολιβιανός πρόεδρος Εβο Μοράλες δήλωσε έτοιμος να «κλείσει, αν χρειαστεί» η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λα Παζ....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...