Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-Κρήτη :Διώξεις και ανατροπές στην υπόθεση δολοφονίας του Βρετανού στα Μάλια

Ανατροπή υπήρξε στην διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Βρετανού στα Μάλια της Κρήτης, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής 30 νεαρών τουριστών. Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος του 19χρονου, φερόμενου ως δράστη του θανάσιμου τραυματισμού του συνομηλίκου του και συμπατριώτη του χθες τα ξημερώματα στα Μάλια, κατά την διάρκεια αιματηρής συμπλοκής μεταξύ 30 Βρετανών νεαρών τουριστών.


Παρά την ανατροπή που σημειώθηκε κατά την διαδικασία, ο Εισαγγελέας απηύθυνε τις κατηγορίες στον 19χρόνο, ενώ στον δεύτερο που εμφανίσθηκε στη συνέχεια ως δράστης, τον παρέπεμψε στον ανακριτή για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συγκατηγορούμενους του φερόμενου ως δράστη, ανέφερε ότι εκείνος κρατούσε το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα σε παπούτσια στο δωμάτιο του βασικού κατηγορουμένου.

Παράλληλα υποστήριξε ότι πάνω στη συμπλοκή έτεινε το μαχαίρι, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, όπως προσπάθησε να διαφύγει, να τραυμάτισε κάποιον.

Την ίδια ώρα στους υπόλοιπους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή και σε έναν απ αυτούς άσκησε δίωξη και για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο βασικός κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, αρνήθηκε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας υποστηρίζοντας ότι πλησίασε στο σημείο του συμβάντος να δει τι είχε γίνει, αρνούμενος ότι ο ίδιος μαχαίρωσε τον συμπατριώτη του, ενώ για τα ρούχα και τα παπούτσια του που βρέθηκαν στο δωμάτιο του να είναι ματωμένα υποστήριξε ότι κάποιος έσπρωξε το θύμα προς την πλευρά του και έπεσε πάνω του.

Πάντως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι μόνο ένας δράστης αλλά δύο, αφού η ιατροδικαστική εξέταση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το θύμα να χτυπήθηκε με δυο μαχαίρια.

Κατά τη προσαγωγή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, τόσο του 19 χρόνου φερόμενου ως δράστη, όσο και των άλλων συλληφθέντων, είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και για τις δυο ομάδες των Βρετανών, με τη μια ομάδα νεαρών να βρίσκεται στη μια πλευρά της αίθουσας του Α τριμελούς, με τον 19χρονο κατηγορούμενο ως δράστη και 8 άτομα της παρέας του και από την άλλη πλευρά της ίδιας αίθουσας οι 11 από την παρέα του θύματος, καθώς οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν εντολή να μην αφήσουν τις δύο ομάδες των Βρετανών να έρθουν σε καμία επαφή.

Διαβάστε ακόμη:
ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ

Sun: «Εκτέλεσαν τον 19χρονο Βρετανό στα γενέθλιά του»

Βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. To τραγικό τέλος του 19χρονου Βρετανού τουρίστα που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στα Μάλια της Κρήτης, ενώ γιόρταζε τα γενέθλιά του, περιγράφει η εφημερίδα The Sun, κάνοντας λόγο για «εκτέλεση».

Sun: «Εκτέλεσαν τον 19χρονο Βρετανό στα γενέθλιά του»
Ο Tyrell Matthews Burton βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που φέρεται να γιόρταζε τα γενέθλιά του, στα Μάλια της Κρήτης, όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ μεθυσμένων συμπατριωτών του, γράφει η Sun.

Ο παραλιακός δρόμος των Μαλίων μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους νεαρούς να συμπλέκονται με πρωτοφανή αγριότητα. Κατά την συμπλοκή ο 19χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, βαριά τραυματισμένος από κουζινομάχαιρο.
Η Sun κάνει λόγο για εκτέλεση, παραθέτοντας δηλώσεις του ιατροδικαστή, Μανώλη Μιχαλοδημητράκη, ο οποίος σημειώνει ότι στο σώμα του θύματος δεν υπήρχαν σημάδια που να δείχνουν ότι πρόλαβε να αντισταθεί.

«Δέχθηκε δυο μαχαιριές, στην πλάτη και στον θώρακα...Το μαχαίρι τρύπησε τον πνεύμονα και την καρδιά του. Έχασε σχεδόν το μισό του αίμα» υπογραμμίζει ο ιατροδικαστής.
Όσοι ήξεραν τον άτυχο Tyrell Matthews τον περιγράφουν ως καλό και ευγενικό νέο.
Ένας 24χρονος φίλος του θύματος επισημαίνει: «Πρέπει να βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα. Δεν το περίμενα». Άλλος φίλος του άτυχου 19χρονου λέει: «Ήταν ο άντρας του σπιτιού, δούλευε και φρόντιζε την μητέρα του. Ήταν καλό παιδί».
Για την δολοφονία έχει συλληφθεί 19χρονος ομοεθνής του θύματος, καθώς και άλλοι 18 Βρετανοί που εμπλέκονται στην αιματηρή συμπλοκή και οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Διαβάστε ακόμη:

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

Στον εισαγγελέα ο 19χρονος Βρετανός που μαχαίρωσε θανάσιμα ομοεθνή του

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγείται σήμερα ο 19χρονος Βρετανός που συνελήφθη κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό συνομήλικου ομοεθνή του, χθες τα ξημερώματα στα Μάλια της Κρήτης, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής μεταξύ νεαρών Βρετανών τουριστών.

Στον εισαγγελέα ο 19χρονος Βρετανός που μαχαίρωσε θανάσιμα ομοεθνή του
Ο άτυχος νεαρός, που επρόκειτο να επιστρέψει στο Λονδίνο χθες, δέχθηκε θανατηφόρα μαχαιριά στον θώρακα από κουζινομάχαιρο, το οποίο εντοπίστηκε στον τόπο του εγκλήματος. Ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου συνελήφθη από την Αστυνομία ένας συνομήλικος συμπατριώτης του θύματος, ο οποίος εντοπίστηκε σε δρόμο των Μαλίων λίγες ώρες αργότερα.
Η δολοφονία του νεαρού Βρετανού προκάλεσε «μούδιασμα» στους τουριστικούς και τοπικούς φορείς. Ωστόσο, η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ συνελήφθη τόσο ο δράστης του αιματηρού περιστατικού όσο και οι υπόλοιποι 18 Βρετανοί που συμμετείχαν και από τις δύο πλευρές στη φονική συμπλοκή και σήμερα οδηγούνται μαζί με τον δράστη στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα, ο 19χρονος Matthews μαζί με την παρέα του, περίπου 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία και δύο κοπέλες, διασκέδαζαν σε μπαρ στον παραλιακό δρόμο των Μαλίων. Γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα έξω από το μπαρ κατέφτασε μαζί με τους φίλους του ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης.
Η προανάκριση
Από την προανάκριση προκύπτει ότι η δεύτερη παρέα άρχισε να προκαλεί την πρώτη να βγει έξω από το μπαρ ώστε να «κλείσουν» τους λογαριασμούς που είχαν ανοίξει την προηγούμενη νύχτα σε άλλο μπαρ, όπου είχε γίνει μία παρεξήγηση.
Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ο παραλιακός δρόμος των Μαλίων μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους νεαρούς να συμπλέκονται με πρωτοφανή αγριότητα. Η συμπλοκή έληξε μόνο όταν ο 19χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, βαριά τραυματισμένος στην περιοχή του θώρακα από κουζινομάχαιρο, το οποίο βρέθηκε ματωμένο στον τόπο μαζί με ακόμα ένα μαχαίρι.
Με τη βοήθεια αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας προσδιορίστηκε η ταυτότητα του δράστη του φονικού μαχαιρώματος, ο οποίος αναζητήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Στο δωμάτιό του, κάτω από το κρεβάτι του, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένα τα ματωμένα ρούχα και τα παπούτσια του 19χρονου καθώς και το διαβατήριό του.

ρεπορτάζ: Ευαγγελία Καρεκλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...