Αντιδράσεις για το «Happy Birthday» της Τζ. Λόπεζ στον ηγέτη του Τουρκμενιστάν

Δεν πρόλαβε καλά καλά να τραγουδήσει το «Χαρούμενα γενέθλια, κ. πρόεδρε» η Τζένιφερ Λόπεζ και αμέσως άρχισαν τα... παρατράγουδα. Αιτία, το γεγονός ότι το τραγούδι απευθυνόταν στον ηγέτη του Τουρκμενιστάν Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, το καθεστώς του οποίου χαρακτηρίζεται ως ένα «από τους πιο καταπιεστικά στον κόσμο».

Το σόου που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου η γνωστή λατίνα ηθοποιός τραγουδίστρια μαζί με τις «ημίγυμνες» χορεύτριές της ήταν το πρώτο δυτικής σταρ στην μουσουλμανική αυτή χώρα κα

Ο ηγέτης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ γιόρταζε την 56η επέτειο των γενεθλίων του κι έτσι δεν δικαιολογούνταν τίποτα λιγότερο εντυπωσιακό. Καθώς όμως το
το καθεστώς του εορτάζοντα είναι από τα πιο αυταρχικά και καταπιεστικά ης κεντρικής Ασίας παραβιάζοντας συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα και προκαλώντας συχνά την έντονη διαμαρτυρία του Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η σεμνή αυτή τελετή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Τόσες πολλές που οι εκπρόσωποι της performer, με ανακοίνωσή τους, δήλωσαν ότι δεν επρόκειτο για μια εκδήλωση με πολιτικό χαρακτήρα και ότι αν η τραγουδίστρια γνώριζε ότι συμβαίνει κάτι, δεν θα δεχόταν να εμφανιστεί.
«Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μια κυβερνητική ή πολιτική εκδήλωση. Οι εκπρόσωποί της είχαν ελέγξει τις λεπτομέρειες και δεν υπήρχε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε είδους. Σε άλλη περίπτωση η Τζένιφερ δεν θα είχε αποδεχθεί την πρόσκληση».
Η αμοιβή της Τζένιφερ Λόπεζ δεν έγινε γνωστή, αναφέρει το the Assossiated Press.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...