Αμερική-Ειδήσεις-News:Παναμάς: Μαχητικά MIG σε κατασχεθέν βορειοκορεατικό πλοίο

Εξοπλισμό για πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος και δύο μαχητικά αεροσκάφη MIG εντόπισαν οι αρχές του Παναμά μέσα στα κοντέινερ του κατασχεθέντος βορειοκορεατικού πλοίου.

Το πλοίο προερχόταν από την Κούβα με προορισμό τη Βόρεια Κορέα. Ο Παναμάς ήδη ζήτησε τη συνδρομή ερευνητών από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ διώξεις για λαθραία διακίνηση οπλισμού θα ασκηθούν εναντίον του 35μελούς πληρώματος του πλοίου Τσονγκ Τσον Γκανγκ.


«Έχουμε ήδη σχηματίσει δικογραφία εις βάρος του πληρώματος και κινούμε ποινικές διαδικασίες. Επιπλέον, έχουμε έρθει σε επαφή με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ώστε οι ειδικοί τους να έρθουν εδώ και να εξετάσουν το ενδεχόμενο παραβίασης των αποφάσεών του», επεσήμανε ο εισαγγελέας Χαβιέ Καραμπάγιο.

Το κλιμάκιο του ΟΗΕ αναμένεται να φτάσει στον Παναμά στις αρχές Αυγούστου, μόλις οι αρχές της χώρας έχουν ξεφορτώσει το πλοίο.

Το πλοίο κατασχέθηκε από τον Παναμά την προηγούμενη Πέμπτη. Μέσα σε αυτό εντοπίστηκε οπλισμός κρυμμένος κάτω από σακιά με κουβανική ζάχαρη. Η Κούβα ισχυρίστηκε πως η ζάχαρη ήταν δωρεά προς την Πιονγιάνγκ, ενώ για τα όπλα υποστήριξε πως ήταν απαρχαιωμένα και εστάλησαν στη Βόρεια Κορέα για επισκευή.

Από πλευράς της, η Πιονγιάνγκ έχει ζητήσει την απελευθέρωση τόσο του πλοίου όσο και του πληρώματος, αίτημα που ο Παναμάς μέχρι στιγμής απορρίπτει.

Στη Βραζιλία ο Πάπας Φραγκίσκος

Στη Βραζιλία πραγματοποιεί το πρώτο του επίσημο ταξίδι ο Πάπας Φραγκίσκος από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Ποντίφικας θα παραβρεθεί στο παγκόσμιο φεστιβάλ νέων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με 22 000 αστυνομικούς επί ποδός καθώς ο νέος Πάπας δεν χρησιμοποιεί το θωρακισμένο παπικό όχημα.

ΗΠΑ: Πέθανε η θρυλική δημοσιογράφος του Λευκού Οίκου Έλεν Τόμας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Έλεν Τόμας, η μακροβιότερη δημοσιογράφος που κάλυψε το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου.
Η Τόμας κάλυψε δημοσιογραφικά τη θητεία 10 Αμερικανών προέδρων. Καθόταν πάντα στην πρώτη σειρά και ήταν γνωστή για τις σκληρές ερωτήσεις της.
Ο Μπαράκ Ομπάμα την αποκάλεσε μια «πραγματική πρωτοπόρο».

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...