ΔΝΤ: Δεν συζητάμε για τρίτο πακέτο στην Ελλάδα

Δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Ελλάδα για την πιθανότητα ενός τρίτου προγράμματος στήριξης, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις και προσθέτει ότι το τρέχον πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχιστεί έως και το 2016. Επιπλέον, ο κ.Ράις, αναφερόμενος
στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, είπε ότι «στην επόμενη αξιολόγηση μας, θα συζητήσουμε τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό και θα δούμε πού βρισκόμαστε».

«Οι αριθμοί ασφαλώς θα μπορούσαν να αλλάξουν, προς την μια κατεύθυνση ή προς την άλλη», πρόσθεσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας θα λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, αν και δεν είναι σαφές το εάν και κατά πόσον θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, στις 22 Σεπτεμβρίου, ή κατόπιν.

Εξάλλου, σε σχετική ερώτηση για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και για τις πληροφορίες ότι η τρόικα εξετάζει τη μεταφορά ενός μέρους των κρατικών ακινήτων σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, ο κ.Ράις δεν το επιβεβαίωσε αλλά ούτε και το διέψευσε.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...