Διαψεύδει η κυβέρνηση το δημοσίευμα για τη Σούδα - Επιμένει η «Καθημερινή»

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τη χρήση των στρατιωτικών βάσεων στη Σούδα και την Καλαμάτα για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως την ελληνική συνδρομή με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας. «Ουδέποτε υπεβλήθη στο υπουργείο Άμυνας αίτημα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, επίσημα ή ανεπίσημα, για την παροχή ελληνικής συνδρομής», δήλωσε στο ΑΠΕ επίσημη πηγή του υπουργείου.



Παρά τη διάψευση, η Καθημερινή επιμένει και όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα:

«Από κυβερνητικής πλευράς επιχειρήθηκε να διαψευσθεί η ύπαρξη σχετικού αιτήματος. Αρμόδιες πηγές, ωστόσο, επιμένουν ότι οι ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται μέσα σε όλα τα εναλλακτικά σχέδια ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και ότι η χρήση τους, στο πλαίσιο διατλαντικών συμφωνιών, δεν μπορεί να γίνει εάν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί η συναίνεση της ελληνικής πλευράς, θέμα το οποίο έχει ήδη τεθεί από την Ουάσιγκτον.»
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...