ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΤ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 -ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Μαριλένα Κατσίμη- Νίκος Αγγελίδης
11:00 Οι γυναίκες με τα μαύρα 52’ 112083

Ντοκιμαντέρ της Ανθής Νταουντάκη.Το χωριό Μαράλια στην ορεινή Κρήτη κατοικείται σήμερα από πέντε ηλικιωμένες γυναίκες. Και οι πέντε είναι χήρες. Είναι οι γυναίκες με τα μαύρα• που έζησαν το θάνατο των συζύγων τους και τη σταδιακή αναχώρηση των παιδιών τους για τις πόλεις• που αρνούνται τις εύκολες παροχές της ζωής σε ένα αστικό κέντρο και υπερασπίζονται ακόμη το δικαίωμά τους στην αυτάρκεια. Γυναίκες σύζυγοι, μητέρες, γιαγιάδες, αγρότισσες, αλλά και φορείς μιας προφορικής παράδοσης που χάνεται. Γυναίκες που η ζωή τους καθορίστηκε από μια στάση συνεχούς εγκαρτέρησης. Σήμερα, οι γυναίκες αυτές, αποδεσμευμένες από τους ρόλους που είχαν επιφορτιστεί στο παρελθόν, απόλυτοι κύριοι πια του εαυτού τους και του τόπου τους, μας κάνουν κοινωνούς της καθημερινότητάς τους.
12:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13:00 Συνήθειες ,  90 111986  .
Ντοκιμαντέρ του Γεράσιμου Ρήγα.Η ταινία σκιαγραφεί την καθημερινότητα στην Κρατική Σχολή Χορού. Η διδασκαλία, η κοπιώδης προσπάθεια των χορευτών, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες τους παρουσιάζονται μέσα από ένα διάλογο ανάμεσα στον κλασικό και τον σύγχρονο χορό.
14:30  Δεντρόσπιτα-Η λύση στην κρίση;  20 DENTR
Οικολογικό ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου
14:50 ΣΑΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑ ΦΟΥΡΝΟΙ  12’ SAMOSIKARIA
Ένα περιηγητικό ντοκυμαντέρ της Ντίνας Κάτσαρη. Δ/νση Φωτογρ.Νίκος Γκωσες
15:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16:00 Οι Ναυαγοί της Ιστορίας, 60 ROVNAV
Ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη. Μια εσωστρεφής ταινία που ψάχνει την ταυτότητα του Έλληνα μετά από τη συρρίκνωση που υπέστη η Ελλάδα από την Μικρασιατική καταστροφή και τις εσωτερικές μεταναστεύσεις. Γυρισμένη κυρίως στη Μάνη και στα προάστια του Πειραιά και με την προσωπική και μουσική μαρτυρία του Διονύση Σαββόπουλου. Ταινία για τη σειρά «Κόσμος χωρίς σύνορα» του TF-1.
17:00 Μπλουζ με σφιγμένα δόντια  85’ BE/1
Ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη.Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα, που δείχνουν «αποσπάσματα από τη ζωή τους» για την κάμερα, στο σπίτι τους στο Χάρλεμ και το Μπρονξ. Η «υπόθεση» παρατίθεται σε πλάνα γυρισμένα με ηλικιωμένους μουσικούς του μπλουζ. Οι διάλογοι είναι αυτοσχεδιασμένοι. Βραβείο Κριτικής στις Βρυξέλλες. Το νέο αντρόγυνο που εμφανίζεται στην ταινία έπαιζε στο θεατρικό έργο
     18:30 Ταξισυνειδησία» 64’,47227
     Ντοκιμαντέρ του Κώστα Βάκκα. Σενάριο: Κωστής Καρπόζηλος
Η προσπάθεια των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στην αχανή Αμερικανική ήπειρο με τα ακόμη πιο αχανή εργοστάσια να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δειλά βήματα στην ταξική συνειδητοποίηση. Έχοντας να αντιμετωπίσουν την εχθρότητα του Κεφαλαίου αλλά και την απομόνωση από την εργατική αλληλεγγύη λόγω της αρχικής δυσκολίας της επικοινωνίας με τους προγενέστερους αγγλοσαξονικής καταγωγής μετανάστες.
19:30 ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ  ,89’DOYLOI
 μια ταινία του Γιάννη Γιουλούντα .Το να μη ζήσουμε σα δούλοι είναι ένα σύνθημα που συνοψίζει πολλά.Μέσω αυτού ο σκηνοθέτης έχει κάνει ένα τραγούδι και μια ταινίαώστε η μαρτυρία της αντίστασης και των εναλλακτικών λύσεων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα να ταξιδέψει στη Γαλλία και παραπέρα.
21:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ  (Ζ).Ο  Απόστολος Ρίζος στο προαύλιο της ΕΡΤ
00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01:00 ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ,108',ALDI2
ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου. Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή και προσφορά της γυναίκας στην αντίσταση 1941-44.Στηρίζεται στις προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν και εστιάζει στην -μέσα από τις μνήμες, τα βιώματα ή και τα ψυχολογικά τραύματα - αποκάλυψη μιας στάσης ζωής.
02:50   ΤΟ ΚΟΥΤΙ,11’20’’
Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την καθημερινότητα μιας ηλικιωμένης και τη μοναξιά της που καλύπτει μέσα από το κουτί(τηλεόραση )και τον αγαπημένο της παρουσιαστή Νίκο (Χατζηνικολάου).Της Εύας Στεφανή
 03:00  ΣΥΝΑΥΛΙΑ (E) Συναυλία Active Member 49849 - 73 ‘Συναυλία Magic de Spell  MAG/1, MAG/2 - 60’  Συναυλία Ημισκούμπρια  111964/2 - 59λεπτά
06:00 H ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ,110',  ALDI3
ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου .Γυναίκες οι οποίες πολέμησαν στον Εμφύλιο με τον Δημοκρατικό Στρατό αφηγούνται τη ζωή τους στο βουνό, τη σύλληψή τους και τα χρόνια της εξορίας τους στη Χίο, στο Τρίκερι και τη Μακρόνησο.

ΕΔΩ                                                             ΕΔΩ                                                                            ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:00 - 4/09/2013


Κοινωνία ΤΕΤ@ΕΡΤ - 4/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...