Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα του Σαββάτου – 5η αγωνιστική

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στη Λεωφόρο και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα με 8 βαθμούς.

Φρένο στο σερί των τριών νικών της Καλλονής έβαλε ο Αστέρας που νίκησε με 2-0 την νεοφώτιστη ομάδα της Λέσβου και ανέβηκε προσωρινά στην 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Καλλονή και τον ΠΑΟΚ.


Δεύτερη νίκη για τον Ατρόμητο που λύγισε με 2-0 την αντίσταση του Απολλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι και πέρασε έστω προσωρινά στην 6η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Την Κυριακή διεξάγεται το κυρίως «πιάτο» της 5ης αγωνιστικής με τις αναμετρήσεις:

16:00, ΝS2: ΠΑΟΚ – Πλατανιάς

18:15, NS2: Εργοτέλης – Πανιώνιος

18:15, NS3: Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννενα

18:15, NS4: Πανθρακικός – Βέροια

20:30, NS1: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

Την Δευτέρα 23/9

19:30, NS1: Ξάνθη – Άρης

Αναλυτικά τι έγινε το Σάββατο:

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1 – 0

Για μια ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή του και κατάφερε να πάρει έστω και δύσκολα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το τρίποντο της νίκης με 1-0 χάρη στο γκολ του νεοαποκτηθέντος Μπεργκ στο 65΄. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες λόγω αποβολής των Ζβασίγια (46΄) και Ρισβάνη (84΄). Ένταση σημειώθηκε μετά το τέλος του ματς Παναθηναϊκός - ΟΦΗ. Ορισμένοι ανεγκέφαλοι οπαδοί των "πρασίνων", άφησαν μολότοφ στο πούλμαν της NOVA. Άμμεση επέμβαση ενός τεχνικού, πριν καούν ζωντανοί. "Ηθικός αυτουργός ο Αλαφούζος", ισχυρίζονται από το συνδρομητικό κανάλι.

Άγχος και νευρικότητα διακατείχαν τους γηπεδούχους καθόλη τη διάρκεια του α΄ μέρους και είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός πως είχαν την πρωτοβουλάι των κινήσεων δημιούργησαν την πρώτη φάση …στο 42΄ με σουτ του δραστήριου Μπεργκ. Νωρίτερα ο ΟΦΗ είχε μια καλή στιγμή με τον Κουτσιανικούλη στο 19΄.

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα απ΄ευθείας στον Ζβασίγια για ανατροπή πάνω στον Μπεργκ. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τους Κρητικούς να οπισθοχωρήσουν.

Στο 65΄ο Παναθηναϊκός ξεδιπλώθηκε ωραία στην επίθεση και ο Μπεργκ έγινε παραλήπτης της μπάλας από τον Ατζαγκούν και αφού συνδυάστηκε όμορφα με τον Αμπέϊντ με καλό πλασέ νίκησε τον Δασκαλάκη (1-0).

Μετά το γκολ αυτό οι παίκτες του Αναστασίου επαναπαύτηκαν και έδωσαν χώρο στον ΟΦΗ που ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο 84΄ ο Ρισβάνης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Διαιτητές: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνος, Μαρινάκη (72' Σίλντενφελντ), Νάνο, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ατζαγκούν, Ζέκα (60' Ντίνας), Αμπεΐντ, Μπεργκ, Πράνιτς (79' Μέντες).

ΟΦΗ(Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Βερόν, Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (75' Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου, Εντουάρντο (54' Ζόρο), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μίλιαζες.

Αστέρας Τρίπολης – Καλλονή Λέσβου 2 – 0

Τέλος στο σερί των τριών νικών της Καλλονής Λέσβου έβαλε ο Αστέρας που νίκησε εύκολα με 2-0 στην Τρίπολη την νεοφώτιστη ομάδα που αγωνιζόταν πάντως από το 24΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αναστασιάδη. Τα γκολ τους Αρκάδες πέτυχαν οι Ντε Μπλάσις (69΄) και Καράσκο (90+1). Από το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, απέναντι στην άριστα στημένη άμυνα της Καλλονής. Το κατάφερε πρώτη φορά στο 12', αλλά ο Σιδεράκης "έβγαλε" την κοντινή κεφαλιά του Χουάνμα. Νωρίτερα (8') ο Λεοζίνιο δοκίμασε φάουλ σχεδόν από τη σέντρα, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μπορεί να μην έφερε κάποια ευκαιρία, αλλά οδήγησε τον Αναστασιάδη στην αποβολή μόλις στο 24'. Αμέσως μετά (25') ο Σιδεράκης είπε "όχι" στον Ουσέρο σε μακρινό φάουλ που εκτέλεσε.

Με 10 παίκτες η Καλλονή οπισθοχώρησε, ωστόσο μόλις στο 40' απείλησαν ξανά οι γηπεδούχοι. Το δοκάρι σταμάτησε αρχικά τον Χουάνμα και ο Σιδεράκης στη συνέχεια τον Ναβάρο που πήρε το "ριμπαόυντ". Και στο 45' ο Γκόιαν, σε στημένη φάση, αντί να στείλει την μπάλα σε κενή εστία από το ένα μέτρο, την απομάκρυνε! Κάπως έτσι, ο επιθετικός μονόλογος του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο δεν κατέληξε σε γκολ.

Η πίεση των Αρκάδων συνεχίστηκε και με το "καλημέρα" της επανάληψης, με τον Σιδεράκη να σταματά στο 49' σε τετ-α-τετ τον Ντε Μπλάσις. Τα επόμενα καλά σουτ των γηπεδούχων κόντραραν σε σώματα παικτών της Καλλονής που έπεφταν με αυτοθυσία, ενώ αυτό του Τασμπούρη στο 68' έφυγε μόλις άουτ. Η λύτρωση τελικά ήρθε από τον Ντε Μπλάσις στο 69' που απέφυγε τον Λεάντρο και "εκτέλεσε" εξ' επαφής τον αντίπαλο πορτιέρε.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Αστέρας έριξε αισθητά τον ρυθμό του αγώνα κάτι που έγινε φυσιολογικά καθώς μετά την αποβολή και μέχρι το 1-0, οι μηχανές δούλευαν στο φουλ. Ο Γιάννης Μαντζουράκης προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα, ωστόσο ο παράγοντας κούραση μετά από την υπερπροσπάθεια των "10" , έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Στος καθυστερήσεις ο Καράσκο σε τετ-α-τετ απέναντι στον Σιδεράκη έκανε το τελικό 2-0.

Διαιτητές: Κουκουλάκης

Αστέρας (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκόιαν, Κοντοές, Πιπίνης, Ζησόπουλος (59' Καράσκος), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (66' Κάφα), Ναβάρο (80' Εντό), Χουάνμα.

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (30' Γκάσιτς), Λεοζίνιο, Χουάνλου (79' Σιλιγαρδάκης), Καζάκης, Μανούσος (75' Περόνε).

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 2 – 0

Στο ρελαντί ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 στο Περιστέρι του Απόλλωνα και με δύο νίκες ανέβηκε προσωρινά στην 6η θέση της βαθμολογίας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ουμπίδες (25΄) και Ιγκλέσιας (31΄) ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μπρίτο.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου είχε την κατοχή της μπάλας και με καλή κυκλοφορία έφτανε εύκολα στα καρέ του Τζόρβα πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα με Ουμπίδες και Ιγκλέσιας.

Ο Απόλλωνας έκανε ένα ακόμη κακό ημίχρονο δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα, δεν δημιούργησε κινδύνους επιθετικά, ενώ αμυντικά έκανε αρκετά λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και με τις αλλαγές του Βοσνιάδη, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά εκτός από ένα δεκάλεπτο και μια κεφαλιά του Μπάρκογλου στο 77' δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο.

Ο Ατρόμητος πάντως είχε καλύτερες ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Μπρίτο.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης (74' Νάστος), Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Ουμπίδες, Μπρίτο (86' Γεωργίου), Καραγκούνης (71' Δημούτσος), Παπαδόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (66' Φαρινόλα), Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Άλβαρες, Καμαρά, Γκουέλα, Μπλάζεκ (46' Μπάρκογλου), Έγκον (46' Μίνγκας), Πετρόπουλος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...