Λιγότερη κατοχή η Μπαρτσελόνα μετά από 5 χρόνια!

Μπορεί σε ένα παιχνίδι στο οποίο θριάμβευσε με 4-0, η Μπαρτσελόνα να βγαίνει ηττημένη; Κι όμως, μπορεί… στο ποσοστό κατοχής μπάλας!
Οι Καταλανοί διέλυσαν 4-0 εκτός έδρας την Ράγιο Βαγεκάνο, για την 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως η κατοχή μπάλας ήταν υπέρ των ηττημένων με ποσοστό 51% - 49%. Σιγά το θέμα, θα πείτε.
Κι όμως, είναι θέμα, γιατί αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 5,5 χρόνια!

Η Μπαρτσελόνα είχε 315 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν υπέρ της, φτάνοντας, σε αρκετά παιχνίδια, στο …ιλιγγιώδες 70%. Η τελευταία φορά που οι Καταλανοί είχαν λιγότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους από τον αντίπαλό τους, ήταν στις 7 Μαϊου του 2008 στον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Εκεί, η «βασίλισσα» είχε επικρατήσει με το ευρύ 4-1 και είχε ποσοστό κατοχής 59% έναντι 41% της Μπάρτσα!

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sport», αμφισβητείται το κατά πόσο η Μπαρτσελόνα όντως έχασε την κατοχή μπάλας στο παιχνίδι του Σαββάτου (21/9). Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ναι μεν οι περισσότεροι λένε για 51% - 49%, όμως «το σάιτ της ισπανικής λίγκας κάνει λόγο για 48% - 52% (σ.σ. υπέρ, φυσικά, της Μπαρτσελόνα)».

Πάντως, στο επίσημο σάιτ της Μπαρτσελόνα, απ' όπου και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα και δείχνουν το 51% - 49% υπέρ της Βαγεκάνο, άρα το ρεκόρ «έπεσε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...