Καμμένος: Εννοούσα πολιτικό λιντσάρισμα - Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υιοθετούν τη βία

Στην επίμαχη δήλωση του περί λιντσαρίσματος, αναφέρθηκε σήμερα με συνέντευξή του στο Star, ο Πάνος Καμμένος. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξήγησε ότι παρότρυνε τους πολίτες να λιντσάρουν πολιτικά τον κ. Πάχτα, καθώς -όπως είπε- ο δήμαρχος γνώριζε ότι το νερό της περιοχής ήταν μολυσμένο με αρσενικό.«Αν τα παιδιά σας έπιναν νερό με αρσενικό με ευθύνη του Δημάρχου που το γνώριζε, ποια θα ήταν η αντίδρασή σας;»,
διερωτήθηκε . Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κόμμα που δεν υιοθετεί τη βία και πως καλεί τον λαό σε ειρηνική εξέγερση. «Καλώ τον εισαγγελέα να με λιντσάρει, παραιτούμαι κάθε ασυλίας, αλλά ζητώ παράλληλα να δει ο εισαγγελέας τι γίνεται με το νερό στις Σκουριές», συμπλήρωσε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με την Π. Τσαπανίδου υπήρξε έντονη λογομαχία και τελικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε από το στούντιο.





Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Δήμαρχος Αριστοτέλη



Η δήλωσή του Πάνου Καμμένου προκάλεσε παρέμβαση του Εισαγγελέα, πολιτικές αντιδράσεις ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου», ανέφερε ο κ. Πάχτας συμπληρώνοντας ότι «δεν νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο»

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πρωτοβουλία «Πολίτες, Αριστοτέλη» οι οποίοι τάσσονται υπέρ της επένδυσης για εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. ακούγεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνομιλία που είχε με πολίτες λίγα λεπτά μετά το τέλος της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να λέει:


«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετε τον.»

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή ο οποίος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης διάπραξης κακουργήματος.

Αντιδράσεις

Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε:

«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής.Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!»

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά χαρακτηρίστηκε ως πολιτικά ακραία και άστοχη όμως όπως επισημάνθηκε σε ανακοίνωσή του κόμματος:

«Η σπουδή, ωστόσο, της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του, μετά μάλιστα από προτροπή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, γεννά ερωτήματα, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της ΧΑ προκαλούν και επιτίθενται αδιακρίτως και κατ΄ εξακολούθηση σε πολίτες και δημάρχους, μένοντας στο απυρόβλητο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γίνονται επιλεκτικές διώξεις και χρειάζεται να εισηγηθεί το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού;»

«ΥΓ. Ακόμα περιμένουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταδικάσει την επίθεση μελών της ΧΑ σε μέλη του ΚΚΕ».

Πηγή: ΝΕΤ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...