Η Μερσεντές έφτιαξε το αυτοκίνητο που κινείται αυτόνομα,Πες το κι έφυγε... Έρχεται το αυτοκίνητο του μέλλοντος!

Το αυτοκίνητο που κινείται αυτόνομα, χωρίς κάποιος να χρειάζεται να πιάσει το τιμόνι του, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.
Η Μερσεντές έφτιαξε ένα τέτοιο πρωτότυπο και το δοκίμασε στην καθημερινή κίνηση, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Έκθεσης Μηχανών της Φρανκφούρτης. Το όχημα κάλυψε 100 χλμ, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Στα ίδια βήματα κινείται και η Νισσάν. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα ρίξει στην αγορά το πρώτο αυτοκίνητο που δεν θα έχει την ανάγκη οδηγού, το 2020 και μάλιστα θα έχει λογική τιμή.
«Το αυτόνομο αυτοκίνητο βασίζεται σε τεχνικά λειτουργικά μέρη. Αυτά ετοιμάζονται αυτή την περίοδο. Μερικές από αυτές τις καινοτομίες θα τις δείτε στα Ινφίνιτι, καθώς και στα αυτοκίνητα της Νισσάν και της Ρενώ, που θα κυκλοφορήσουν, πριν το 2020. Πότε θα συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις καινοτομίες για να δημιουργήσουμε το αυτόνομο αυτοκίνητο; Νομίζω ότι το 2020 είναι μια λογική ημερομηνία. Πιστεύω επίσης ότι δεν θα είμαστε η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία, που θα το κάνει μέχρι τότε» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Νισσάν, Κάρλος Γκοσν.
Τι πρέπει να κάνετε; Μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο, πέστε του που θέλετε να πάτε και μετά χαλαρώστε. Μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά πολλά από τα βασικά στοιχεία αυτής της τεχνολογίας ήδη υπάρχουν γύρω μας. Η πλοήγηση μέσω δορυφόρου είναι ήδη πραγματικότητα, όπως και το αυτόματο παρκάρισμα, και η ανίχνευση κίνησης πεζών ή άλλων οχημάτων. Η πρόκληση είναι να συνδυαστούν τέλεια όλες αυτές οι καινοτομίες.
«Οι αισθητήρες κίνησης είναι τοποθετημένοι στους προφυλακτήρες. Οι κάμερες είναι κρυμμένες πίσω από το παρμπρίζ, γύρω από τον κεντρικό καθρέφτη και υπάρχουν και μερικοί υπολογιστές που παρόλο που δεν είναι στάνταρ στον εξοπλισμό του οχήματος, επεξεργάζονται τις εισερχόμενες πληροφορίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη καινοτομία κάνει πολύ λιγότερα λάθη, από ότι κάνουν οι οδηγοί» επισήμανε ο Έμπερχαρντ Κάους, διευθυντής της ομάδας της Μερσεντές που ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση..
Ένα αυτόνομο αυτοκίνητο δεν προορίζεται για τεμπέληδες οδηγούς. Η παραγωγικότητα μπορεί να αυξηθεί, εάν οι οδηγοί μπορούν να κάνουν άλλα πράγματα. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα μειωθεί δραστικά, καθώς τα οχήματα θα επιλέγουν την πιο συμφέρουσα διαδρομή. Αυτό θα σήμαινε και μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Παράλληλα, θα μειωθούν και τα ατυχήματα, καθώς το αυτόνομο αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα πιο αξιόπιστο.
Πότε θα γίνουν άραγε όλα αυτά πραγματικότητα;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...