Μπιλ Κλίντον: Ο Πούτιν είναι αξιόπιστος-«ΔΕΝ ΑΘΕΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ»

Την άποψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αξιόπιστος, εξέφρασε ο Μπιλ Κλίντον, υιοθετώντας μια σαφώς πιο...ήπια στάση από την επίσημη της Ουάσινγκτον. «Εργάζεσαι για το καλύτερο και προετοιμάζεσαι για το χειρότερο σε αυτή τη δουλειά.
Πιστεύω όμως ότι θα ήταν τρομακτικό λάθος να μην εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Και ξέρετε, ο κ. Πούτιν είναι πολύ έξυπνος» δήλωσε στο CNN, ο Μπιλ Κλίντον, σχολιάζοντας τα της συριακής κρίσης, κατά την διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι γνωρίζει καλά τον Πούτιν και ότι διατηρούν μια πολύ ειλικρινή σχέση. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Ρώσος πρόεδρος ποτέ δεν αθέτησε κάποια από τις μεταξύ τους συμφωνίες.

«Κράτησε τον λόγο του σε όλες τις συμφωνίες που είχαμε» διαβεβαίωσε ο πρώην πλανητάρχης.

Λίγο αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει διπλωματική λύση στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, πολλά μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Μόσχα θα μπορούσε να θεωρηθεί αξιόπιστη, εφόσον είναι σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού.

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, έχει εκφράσει αμφιβολίες, αλλά υποστηρίζει ότι η διπλωματία θα ήταν προτιμότερη από την στρατιωτική δράση, αν και είναι υπέρ της επέμβασης σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η συμφωνία για τον αφοπλισμό.

Μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ομπάμα κάλεσε την διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στη Συρία για την καταστροφή των χημικών όπλων, διατηρώντας την απειλή στρατιωτικής επέμβασης, αν δεν συμμορφωθεί με τους όρους, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...