Έφοδος των Εσωτερικών Υποθέσεων στα Α.Τ. Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων για τη Χρυσή Αυγή

Έφοδο σε τρία Αστυνομικά Τμήματα πραγματοποιούσαν την Τρίτη άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των ερευνών για την εμπλοκή αστυνομικών σε εγκληματικές πράξης της Χρυσής Αυγής. Οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων κάνουν «φύλλο και φτερό» υποθέσεις ρατσιστικής βίας που ανέλαβαν τα Αστυνομικά Τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων και συγκεκριμένα ελέγχουν, ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις υποθέσεις, ποιοι ήταν οι μάρτυρες και μέχρι ποιο σημείο έχει φθάσει ή έρευνα ή αν έχει παγώσει και γιατί.


Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συμπληρωματικό φάκελο για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής. Ο νέος φάκελος περιλαμβάνει την υποβολή δικογραφίας για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τον οποίο έδωσε στον υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Εν τω μεταξύ, στην ταυτοποίηση πέντε προσώπων που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγο πριν και λίγο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα προχώρησε η Αστυνομία. Τα πέντε αυτά άτομα θα κληθούν σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα από την ανακρίτρια, που ερευνά την υπόθεση. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη δέχθηκε να καταθέσει με κάθε λεπτομέρεια για την εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής μέλος της, το οποίο γνωρίζει εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα. για την εγκληματική δράση της

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη καταθέτουν οι βουλευτές της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι τρεις βουλευτές μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από κλήση που έλαβαν από τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου που χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, οι οποίες αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής και ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων -πλην της Χρυσής Αυγής- να καταθέσουν ενώπιον του.

Ήδη, το πρωί της Τρίτης κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει παραγγείλει σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής

pηγη










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...