Huffington Post- Η Μαδρίτη φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Μόλις τρεις ημέρες πριν την ανακοίνωση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ένας εμπειρογνώμονας σχετικός με τη διοργάνωση, δήλωσε στην Huffington Post, πως φαίνεται όλο και πιο πιθανή η επιλογή της ισπανικής πρωτεύουσας.

«Προς μεγάλη μου έκπληξη, φαίνεται πως θα είναι η Μαδρίτη» είπε ο Βόλφγκανγκ Μένινγκ, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, στην εφημερίδα.

Ο Μένινγκ, εμπειρογνώμον σε θέματα αθλητικής οικονομίας, βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες, σε ένα επιχειρηματικό συμπόσιο για τον αθλητισμό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, βρίσκονται επίσης εκεί, για να αποφασίσουν την πόλη διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ο Μένινγκ δήλωσε πως συναντήθηκε με δύο αξιωματούχους της Επιτροπής καθώς και τον πρόεδρο μιας αντιπροσωπείας για την ανάληψη των Αγώνων, που αρνήθηκε να κατονομάσει, και του ανέφεραν πως θεωρούν τη Μαδρίτη ως φαβορί, για τη φιλοξενία των Αγώνων, αφήνοντας πίσω την Κωνσταντινούπολη και το Τόκιο.

«Μίλησα σήμερα με τον πρόεδρο μιας εθνικής ομοσπονδίας και μου ανέφερε πως οι άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται πως τα γεγονότα στη Συρία και το Ιράκ, μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υποψηφιότητα της Τουρκίας» δήλωσε ο Μένινγκ. «Υπάρχουν επίσης πολλές ανησυχίες αναφορικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας στην Ιαπωνία».

Μέχρι πρότινος, οι προβλέψεις έδιναν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο Τόκιο, κατευνάζοντας τους φόβους πως η Ιαπωνία ενδέχεται να αντιμετωπίζει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας, ως αποτέλεσμα μιας πυρηνικής καταστροφής. Προκειμένου να προωθήσει τη χώρα του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε τη Δευτέρα πως θα μεταβεί στο Μπουένος Άιρες για να εξηγήσει προσωπικά πως τα επίπεδα ακτινοβολίας δεν αποτελούν ζήτημα για το Τόκιο. Η Ιαπωνική ολυμπιακή αντιπροσωπεία υποστηρίζει πως η Ιαπωνία αποτελεί την πιο οικονομικά σταθερή χώρα για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πηγή: Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...