120 ΚΙΛΑ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οι μπανάνες είχαν... γεύση κοκαΐνης

Στα ίχνη κυκλώματος Ελλήνων και ξένων που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Κεντρική Αμερική προς την Ελλάδα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., μετά τον εντοπισμό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός κοντέινερ με μπανάνες, μέσα στο οποίο υπήρχαν καλά κρυμμένα πάνω από 120 κιλά κοκαΐνης.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, η υποδιεύθυνση δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αθήνας συνεργάστηκε με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, αλλά και τις υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το κύκλωμα παρακολουθούσαν οι αρχές εδώ και ένα εξάμηνο, ενώ πραγματοποιούσαν και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με άδεια των εισαγγελικών Αρχών. Ετσι οδηγήθηκαν και στο συγκεκριμένο κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και στη σύλληψη οχτώ ατόμων που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Στις συλλήψεις των δύο Βορειοελλαδιτών συνέδραμαν και άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν αυτοκινητιστή από τη Θεσσαλονίκη και έναν έμπορο ξυλείας από τις Σέρρες, οι οποίοι αναμένονταν να μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου επίσης οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει και σε ακόμη 6 συλλήψεις ατόμων τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοντέινερ με τις μπανάνες και την κοκαΐνη φορτώθηκε από λιμάνι του Εκουαδόρ, ενώ στη συνέχεια διακινήθηκε σε πολλά λιμάνια μέχρι να φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προφανή στόχο από τα μέλη του κυκλώματος να χαθούν τα ίχνη του.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρέμεινε επί τριήμερο πριν επέμβουν οι αστυνομικοί του οργανωμένου εγκλήματος. Οι τελευταίο το έκαναν φύλλο και φτερό και τελικά σε κρύπτη στο πάτωμα του κοντέινερ βρέθηκαν 108 δέματα που περιείχαν πάνω από 120 κιλά κοκαΐνη.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που εντοπίζεται μεγάλο φορτίο κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 2,5 χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των διωκτικών Αρχών ότι το συγκεκριμένο λιμάνι χρησιμοποιείται από τα καρτέλ ως πύλη εισαγωγής «σκληρών» ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...