Εγκαινιάζεται στις 16 Οκτωβρίου Η ζωή του Τσαρούχη μέσα από τα έργα του


Μετά τις «Μελέτες για 17 θέματα» το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς εγκαινιάζει -στις 16 Οκτωβρίου-άλλη μία έκθεση που διατρέχει ,μέσα από χρονολογικές ενότητες, τη ζωή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου

Πίνακες του Γιάννη Τσαρούχη -τοποθετημένοι κατά χρονολογική σειρά- συνθέτουν την εικονογράφηση μίας αυτοβιογραφίας του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, στη νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη.

Η έκθεση με τίτλο «Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας» διατρέχει τα χρόνια της παιδικής ηλικίας του Γιάννη Τσαρούχη στον Πειραιά, την Αθήνα και την Κηφισιά και μεταφέρει -μέσα από τα έργα του ζωγράφου- όλη την εποχή του: τα ακούσματα του, τις γνωριμίες τους, τις συναναστροφές του, τους συνεργάτες τους, τους δασκάλους του.

Η εικαστική περιήγηση στη ζωή του Γιάννη Τσαρούχη συμπληρώνεται με φωτογραφικό υλικό, κείμενα και συνεντεύξεις του ιδίου, καθώς και με οπτικοακουστικό υλικό από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Βερνίκου «Σπουδή για ένα πορτρέτο».

Την έκθεση επιμελείται η Νίκη Γρυπάρη ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι της Λίλης Πεζανου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου.,
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...