Σούπερ Λίγκα: Ο ΠΑΟΚ έφερε...τούμπα (2-1) τον Παναθηναϊκό

Το νικηφόρο σερί που έχει στην Τούμπα από την έναρξη της περιόδου συνέχισε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο πιο σημαντικό ματς της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Η ομάδα του Χούουμπ Στέφενς έφτασε στο 4ο συνεχόμενο τρίποντο σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια και διατηρήθηκε σε κοντινή απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό,
ενώ οι «πράσινοι» μετά από δύο νικηφόρα αποτελέσματα γνώρισαν τη 2η εφετινή τους ήττα, μετά το 3-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, αδικεί τον Παναθηναϊκό, που έχασε σωρεία ευκαιριών μετά το γκολ του Αθανασιάδη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο σκόρερ της αθηναϊκής ομάδας, Μάρκους Μπεργκ, ήταν παράλληλα και ο «μοιραίος» της παίκτης, καθώς στο δεύτερο μέρος έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με αποκορύφωμα το πέναλτι που εκτέλεσε στο 80΄ κι έστειλε τη μπάλα άουτ.
Με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους ξεκίνησε το ντέρμπι της Τούμπας. Η εντολή του Γιάννη Αναστασίου προς τους παίκτες του ήταν σαφής και όσο διάστημα οι «πράσινοι« είχαν δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να τους απειλήσουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ
Ο παίκτες Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Μπεργκ.
Κι αν οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 18΄ με το Τζιόλη να πιάνει.,,αέρα από το ύψος του πέναλτι, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 21΄ με την κεφαλιά του Μπεργκ μετά τη σέντρα ακριβείας του Ζέκα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, γεγονός που ανέβασε τη ψυχολογία των παικτών του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ
Ο Στοχ ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Η ισοφάριση ήρθε στο 27΄ με το πέναλτι του Στοχ (ανατροπή Σαλπιγγίδη από το Ρισβάνη) και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, ήταν σαφής η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή. Με γκολ από τα αποδυτήρια για το «δικέφαλο» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Από τη σέντρα του Λίνο στο 48΄ ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά κι ο Καπίνο δε μπόρεσε να αποσοβήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα (2-1). Όπως και στο ξεκίνημα του ματς, έτσι και μετά το γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν και πάλι στην πρώτη πάσα των αντιπάλων τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Στέφανος Αθανασιάδης και ο Στέφανο Καπίνο σε φάση από τον αγώνα.
Η μεγάλη ευκαιρία για το «τριφύλλι» ήρθε στο 57΄ με το Μπεργκ να χάνει το βηματισμό του προ κενής εστίας κι ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε νικηθεί από τον Χακόμπο στο τετ-α-τετ που είχαν. Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Έτσι στο 69΄ ο Καπίνο έδωσε δύο φορές την ομάδα του, αρχικά στο πλασέ του Σαλπιγγίδη και στη συνέχεια στο νέο σουτ του Αθανασιάδη. Στο 78΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ από τα πόδια αμυντικών του ΠΑΟΚ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κίτσιου. Ο Μπεργκ ανέλαβε να το εκτελέσει κι έστειλε τη μπάλα άουτ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...