ΠΑΟΚ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ 3-2 Πού να βαζε κι ο Στοχ τα πέναλτι...

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 22' από την Μακάμπι Χάιφα που ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, αλλά την... τούμπαρε (όπως τη Σαχτιόρ και την Άλκμααρ) και έφτασε στη νίκη-μισή πρόκριση στους «32» του Europa League με το τελικό 3-2, παρότι ο Στοχ έχασε δύο πέναλτι!


Η Τούμπα, που είχε κόσμο για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, «κρύωσε» στο 1-0 στο 13ο λεπτό (τραγικό λάθος του Κατσουράνη, γκολ του Εντλόβου) και «πάγωσε» στο 2-0 (Γκολάσα) στο 21' σε μια φάση που ο Χακόμπο δεχόταν γκολ και οι μισοί συμπαίκτες του «χτυπιόντουσαν» για πέναλτι που δεν έδωσε δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής στον Αθανασιάδη.
Ο «δικέφαλος» προσπάθησε να «καθαρίσει» το μυαλό του και να παίξει μπάλα και σε αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ του Μιγκέλ Βιτόρ, που γίνεται... αρχισκόρερ του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 2-1 στο 35' και η Τούμπα πήρε ξανά «φωτιά».
Τρία λεπτά αργότερα, ο Στοχ κέρδισε πέναλτι και έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά το εκτέλεσε... κάκιστα, ο Σάρανοφ απέκρουσε και στο «ριμπάουντ» ο Νίνης «έσπασε» το δοκάρι της Μακάμπι. Κι ενώ οι οπαδού... τραβούσαν τα μαλλιά τους, ο Νίνης βρήκε δίχτυα ένα λεπτό μετά και μάλιστα με κεφαλιά σε κόρνερ του Στοχ.
Το πήρε πάνω του ο Στοχ
Πριν βγει το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή, όταν ο διαιτητής έδωσε νέο πέναλτι. Ο Λίνο πήρε την μπάλα, ο Στοχ όμως πήγε και το εκτέλεσε και... σημάδεψε και πάλι τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να γίνει ο μοιραίος του πρώτου 45λεπτου!
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο... νορμάλ από άποψη φάσεων και ρυθμού μετά την... τρέλα των 45 πρώτων λεπτών, με τον ΠΑΟΚ να κινδυνεύει πάντως κάθε φορά που η Μακάμπι έφευγε στην κόντρα. Ο Χακόμπο ωστόσο όποτε χρειάστηκε ήταν «βράχος» και έκανε την απόκρουση του αγώνα στο φινάλε στην κεφαλιά του Αζουλάι.
Στη σουίτα ο Στέφενς
Στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Χούουμπ Στέφενς (σ.σ. ήταν σε σουίτα λόγω τιμωρίας) έδειχναν να κυνηγούν το γκολ της νίκης, αλλά στην ουσία χωρίς να κάνουν αξιόλογες φάσεις, πλην ενός σουτ του Στοχ που ανάγκασε τον Σάρανοφ σε δύσκολη απόκρουση.
Κι ενώ ο γκολκίπερ της Μακάμπι Χάιφα είχε πιάσει δύο πέναλτι και έδειχνε σε εξαιρετική βραδιά, ο Σαλπιγγίδης κατάφερε να τον «τρυπήσει» στο 67', περνώντας την μπάλα από την... κλειδαρότρυπα για το 3-2 με όλο το γήπεδο να αποθεώνει τον διεθνή επιθετικό.
Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν, συνέχισαν να «χτυπούν» στις αντεπιθέσεις, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία ψυχοβγαλτική νίκη, έμεινε αήττητος στον όμιλο και πάει φουλ για πρόκριση και για πρωτιά!
ΣΚΟΡΕΡ: 35' Μιγκέλ Βίτορ, 39' Νίνης, 67' Σαλπιγγίδης - 13' Εντλόβου, 21' Γκολάσα
ΔΟΚΑΡΙ: 38' Νίνης
ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: 38', 43' Στοχ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τεϊξέιρα (Ισπανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Κίτσιου - 38' Τσότσαλιτς, 44' Εζρά, 61' Μεσούμαρ
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60' Λούκας), Στοχ (87' Λόρενς), Σαλπιγγίδης (78' Βούκιτς), Αθανασιάδης
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Σαράνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73' Αζουλάι), Πιλιάβσκι, Μπόκολι, Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (69' Κατάν), Εζρά, Εντλόβου (46' Αμπουχατίρα), Ράγιος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...