Αμετάβλητο στο 3,5% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε σήμερα από τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας Αντριάν Φουλάνι, ο οποίος παρουσίασε τη μηνιαία έκθεση της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Αλβανίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 3,5%.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε, σήμερα, από τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας Αντριάν Φουλάνι, ο οποίος παρουσίασε τη μηνιαία έκθεση της νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Φουλάνι δήλωσε ότι η «οικονομία χαρακτηρίζεται από χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιβραδύνθηκε στο 1,1% κατά το δεύτερο τρίμηνο και τον ίδιο ρυθμό εμφανίζει και το τρίτο τρίμηνο».

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι χαμηλή, όμως χαμηλότερες παραμένουν και οι πληθωριστικες πιέσεις, καθώς η μακρο-οικονομική σταθερότητα της χώρας δικαιώνει τις προβλέψεις της Τράπεζας, όπως είπε.

Ο κ. Φουλάνι τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και διαθέτει ρευστότητα, παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με τα επισφαλή δάνεια.

Πρόσθεσε δε, ότι η κατανάλωση αντανακλά τη χαμηλή ζήτηση στην οικονομία, ενώ έχει συρρικνωθεί και το εμπορικό έλλειμμα που προκαλείται από την υψηλή ετήσια αύξηση των εξαγωγών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...