ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ Ομπάμα: Κανείς δεν κερδίζει από την παράλυση

Διαλλακτικός εμφανίστηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έναντι των ρεπουμπλικάνων που προτείνουν να ψηφιστεί ένας νόμος για την καταβολή των μισθών των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, αναδρομικά, για όσες μέρες παρέμεινων σε υποχρεωτική αργία λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών του, διεμήνυσε ωστόσο ότι «κανείς δεν κερδίζει» από το συνεχιζόμενο shutdown.

Σε μια από τις σπάνιες φορές που βγήκε πεζός από το Λευκό Οίκο για μια βόλτα στην περιοχή, ο Ομπάμα είπε χαρακτηριστικά ότι από την παράλυση του κράτους "κανείς δεν βγαίνει ωφελημένος".
"Κανείς δεν κερδίζει όταν οι οικογένειες δεν ξέρουν εάν θα καταβληθούν ή όχι οι μισθοί", δήλωσε στους δημοσιογράφους καθώς, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατευθυνόταν σε ένα κατάστημα πρόχειρου φαγητού στη λεωφόρο Πενσιλβάνια για να γευματίσουν.
Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα Wall Street Journal, είπε ότι οι Δημοκρατικοί "κερδίζουν τη μάχη" σε αυτήν την κρίση, απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.
Ομπάμα: Κανείς δεν κερδίζει από την παράλυση
Οπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σε μια ένδειξη καλής θέλησης για την επίτευξη συμφωνίας στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη βούληση να επικυρώσει ένα νομοσχέδιο σε περίπτωση που ψηφιζόταν από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να καταβληθούν αναδρομικά οι μισθοί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία, λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών τους.
"Ο νόμος αυτός, ωστόσο, από μόνος του δεν θα αντιμετωπίσει τις σοβαρές συνέπειες από το κενό χρηματοδότησης", τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία καλείται ξανά η Βουλή να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Λευκός Οίκος, το υπουργείο Οικονομικών, που είναι αρμόδιο για την εκτέλεση των κυρώσεων που έχουν οι επιβάλει οι ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και εναντίον της Συρίας και του Ιράν, δεν είναι σε θέση να συντηρήσει «τις βασικές του λειτουργίες», καθώς πολλοί εργαζόμενοι σε αυτό έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία μετά την παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Τρίτη.
«Αυτή είναι μια αρνητική συνέπεια αυτής της εντελώς άσκοπης απόφασης των Ρεπουμπλικάνων (της Βουλής των Αντιπροσώπων) να κλείσουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Τζέι Κάρνεϊ.
Διαβάστε ακόμη:
Διαπραγμάτευση και περικοπές δαπανών ζητούν οι ρεπουμπλικάνοι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...