«Φως» στο μυστικό του φιλιού Βρείτε τον κατάλληλο μέσα από το… φιλί του!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, το φιλί είναι το πρώτο «τεστ» από το οποίο περνάνε δύο πιθανοί σύντροφοι
Μπορεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας η στιγμή που ένα κορίτσι φιλούσε ένα αγόρι να ήταν από τις πιο αμήχανες, αλλά τελικά φαίνεται ότι η λαϊκή αντίληψη ότι μία γυναίκα πρέπει να φιλήσει πολλούς… βατράχους προτού βρει το δικό της πρίγκιπα, μάλλον είναι αληθινή!


Επιστήμονες από το Oxford University έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το φιλί βοηθά τις γυναίκες να «εντοπίσουν» τον ιδανικό για εκείνες άντρα, διότι τους επιτρέπει με τον τρόπο αυτό να τον… αξιολογήσουν.

Τους δίνει, δηλαδή, την ευκαιρία να το αξιολογήσουν υποσυνείδητα μέσα από τη γεύση ή τη μυρωδιά και έτσι να μπορέσουν να καταλάβουν – υποσυνείδητα και πάλι – αν υπάρχει μεταξύ τους συμβατότητα.

Το φιλί, μάλιστα, έχει και έναν άλλο ρόλο, όπως ισχυρίζονταν οι ερευνητές: να ενώνει ακόμα περισσότερο τα ζευγάρι και να τονώνει το αίσθημα της αγάπης μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πολλά φιλιά ανάμεσα στο ζευγάρι έχουν συνδεθεί και με την ποιότητα μιας σχέσης.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν το σκοπό αυτής της διαδικασίας. Ο επικεφαλής της έρευνας, Rafael Wlodarski, από το Department of Experimental Psychology του Πανεπιστήμιου, δήλωσε: «Το φιλί στις ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις είναι εξαιρετικά διαδεδομένο σε διάφορες μορφές σχεδόν σε κάθε κοινωνία και πολιτισμό. Και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι, γιατί είναι τόσο διαδεδομένο ή τι σκοπό εξυπηρετεί».

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Human Nature, ρώτησε περισσότερους από 900 ενήλικες προκειμένου να ανακαλύψει «τι ‘υπάρχει’ σε ένα φιλί;». Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες είχαν σοβαρή σχέση.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν σχετικά με τη σημασία των φιλιών τόσο στις μακροχρόνιες, όσο και στις πιο σύντομες σχέσεις τους.

Ο Wlodarski είπε: «Υπάρχουν τρεις βασικές θεωρίες σχετικά με το ρόλο που παίζει το φιλί στις σεξουαλικές σχέσεις: ότι βοηθά με κάποιο τρόπο την εκτίμηση της γενετικής ποιότητας ενός πιθανού συντρόφου, ότι αυξάνει τη διέγερση (είναι μια πρώτη κίνηση πριν το σεξ) και ότι είναι χρήσιμο για τη διατήρηση μιας σχέσης. Θέλαμε να δούμε ποιες από αυτές τις θεωρίες που υπερισχύει, έχοντας εξετάσει αυστηρά το θέμα».

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες χαρακτήρισαν το φιλί ως το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση. Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές όταν καλούνται να διαλέξουν τον επόμενό τους σύντροφο, ίσως επειδή θα πρέπει να περάσουν χρόνο και να καταβάλλουν προσπάθεια για να ανατρέψουν το παιδί του, συγκριτικά με τους άντρες. Προέκυψε ακόμα ότι όσοι συμμετέχοντες θεωρούσαν τον εαυτό τους ελκυστικό ή είχαν «δοκιμάσει» πολλούς συντρόφους, χαρακτήρισαν επίσης το φιλί ως πολύ σημαντικό στοιχείο. Αυτοί είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο απαιτητικοί όταν ψάχνουν τον επόμενο τους σύντροφο.

Όλοι εκείνοι που έδειξαν ότι για εκείνους τα φιλιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, είναι πιο επιλεκτικοί στο θέμα συντρόφου, γεγονός που υποδηλώνει τελικά το φιλί είναι ένα μέσο… αξιολόγησης!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...