Πόλεμος κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τον «αρχικοριό» της ΕΥΠ

Η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει προσπάθεια του Μαξίμου να συνδέσει το θέμα με τη θεωρία των δύο άκρων
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές της ΕΥΠ, καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν παρακολουθούνται στελέχη του ή στελέχη άλλων κομμάτων.


Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι κυβερνητικοί κύκλοι χρησιμοποιούν τον αρχικοριό της ΕΥΠ στην προσπάθεια που κάνουν για να εφαρμόσουν στην πράξη την περιβόητη «θεωρία των δύο άκρων», ποινικοποιώντας τους κοινωνικούς αγώνες και τις δράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν κοινωνική δράση και συμπαρίστανται σε διαμαρτυρόμενες κοινωνικές ομάδες.

Η κυβερνητική επιχείρηση είναι απλή, κατά την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κάθε δυναμική κοινωνική αντίδραση με ποινικούς όρους και βλέπει παντού παραβατικές συμπεριφορές. Στόχος της λοιπόν είναι να συνδέσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές και να τους καταλογίσει υποκίνηση ή και οργάνωση παράνομων πράξεων. Για να το στοιχειοθετήσει όμως αυτό η κυβέρνηση – όπως θεωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ - έχει επιστρατευτεί η ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών ή και βουλευτών του κόμματος. Κάτι τέτοιο εκτιμούν ότι γίνεται συστηματικά με την υπόθεση στις Σκουριές – ακόμη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να εμπλέξει και να κατηγορήσει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια – αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Το φόβο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενισχύει το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ, η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για τις τηλεπικοινωνίες στη χώρα μας, έχει δύο χρόνια να προβεί σε ελέγχους στην ΕΥΠ για το εάν οι όποιες παρακολουθήσεις γίνονται από την Υπηρεσία έχουν εισαγγελική άδεια, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε κάθε περίπτωση η πολιτική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση θα κλιμακωθεί, με δεδομένο ότι υπάρχουν φόβοι και διατυπώνονται καταγγελίες από πολλές πλευρές γα το πώς χρησιμοποιείται ο αρχικοριός των μυστικών υπηρεσιών και της αντιτρομοκρατικής.

Η Κουμουνδούρου ανησυχεί για τα κρούσματα εφαρμογής της θεωρίας των δύο άκρων. Επισημαίνεται ότι μόλις προχθές δικαστήριο καταδίκασε μαθητές για κατάληψη σχολείου στη Λαμία, ενώ οι διοικήσεις των ΑΕΙ που δεν συμμορφώνονται με το πρόγραμμα για τις διαθεσιμότητες απειλούνται με αυτόφωρη δίωξη.

Από την πλευρά του πάντως το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για «απίστευτα σενάρια συνωμοσίας».

«Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη» σχολίασε το γραφείο Τύπου του κ. Δένδια.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει», αλλά, αντιθέτως, «υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Κάλεσε τέλος την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να επανέλθει στη σοβαρότητα» και, εάν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο, να το καταθέσει στις δικαστικές αρχές».

«Σε διαφορετική περίπτωση, ας σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση "καφενειακού" επιπέδου, που εκθέτει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν» κατέληξε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...