Μουσική βόλτα στα στέκια της Αθήνας

Οι μουσικές σκηνές με εναλλασσόμενο πρόγραμμα, η «παρέλαση» ερμηνευτών και τραγουδοποιών, γνωστών αλλά και νεότερων, από πέντε-έξι συγκεκριμένα μουσικά στέκια της Αθήνας και η απουσία πολλών μακροχρόνιων προγραμμάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά
του χειμερινού χάρτη μουσικής ψυχαγωγίας στην πόλη.

Η Ραλλία Χρηστίδου επιστρέφει στη σκηνή
Η Ραλλία Χρηστίδου επιστρέφει στη σκηνή
Οι μουσικές σκηνές με εναλλασσόμενο πρόγραμμα, η «παρέλαση» ερμηνευτών και τραγουδοποιών, γνωστών αλλά και νεότερων, από πέντε-έξι συγκεκριμένα μουσικά στέκια της Αθήνας και η απουσία πολλών μακροχρόνιων προγραμμάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του χειμερινού χάρτη μουσικής ψυχαγωγίας στην πόλη.
Μπορεί να μην έχουμε πολλές συνεργασίες μεγάλων ονομάτων, ούτε φιλόδοξα προγράμματα που να διαρκούν ολόκληρη σεζόν, θα έχουμε όμως αρκετά μεγάλη ποικιλία σε ονόματα καλλιτεχνών, οι οποίοι θα εμφανίζονται μόνοι, ή σε ντουέτα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε συγκεκριμένους μουσικούς χώρους που θα μονοπωλήσουν φέτος το ενδιαφέρον του κοινού.
Ενας από αυτούς τους χώρους είναι ο «Σταυρός του Νότου», που εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί στη μουσική ψυχαγωγία με τα ενδιαφέροντα προγράμματα που φιλοξενεί στις τρεις διαφορετικές σκηνές του. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στην κεντρική σκηνή ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος θα παίξει για ακόμη δύο Σάββατα, ενώ από τις 18 του μήνα και κάθε Κυριακή, στον ίδιο χώρο, θα ενώνουν τις μουσικές δυνάμεις τους ο Χρήστος Θηβαίος με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 26 Οκτωβρίου ο διαχρονικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα εμφανίζεται κάθε Σάββατο.
Οι «Locomondo» μεταφέρουν το ρέγκε πάρτι τους στο «Passport»
Οι «Locomondo» μεταφέρουν το ρέγκε πάρτι τους στο «Passport»
Στον «Σταυρό του Νότου Plus», για όλο τον Οκτώβριο, θα φιλοξενείται κάθε Σάββατο βράδυ το νεανικό μουσικό πρόγραμμα που έχουν φτιάξει ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα, ενώ κάθε Παρασκευή θα παίζουν τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Από τις 28 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα βράδυ θα φιλοξενούνται στον χώρο αυτό και οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Μπαλάφα, ενώ τα Σάββατα του Δεκέμβρη θα ανεβαίνει στη σκηνή αυτή ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
Προσκεκλημένοι
Στην τρίτη σκηνή που διαθέτει ο «Σταυρός του Νότου», το «Club», ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα τις παραστάσεις τους η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Αλέκος Πλασκοβίτης, οι οποίοι θα κρατούν συντροφιά στο κοινό κάθε Τρίτη. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα παίζει η «House Band» με διαφορετικό προσκεκλημένο καλλιτέχνη κάθε διήμερο, ενώ για τον Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί εμφανίσεις του Παύλου Παυλίδη και της Ραλλίας Χρηστίδου με τον Γιώργο Καραδήμο.
Οι «Μπλε» ροκάρουν στο «Ρυθμός stage»
Οι «Μπλε» ροκάρουν στο «Ρυθμός stage»
Δημοφιλή ονόματα κατάφερε να κλείσει για τον φετινό χειμώνα και το «Ανοδος Live Stage», που βρίσκεται στην Πειραιώς. Η έναρξη της χειμερινής περιόδου θα γίνει την 1η Νοεμβρίου με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο οποίος θα διηγείται τις μουσικές ιστορίες του κάθε Παρασκευή και Σάββατο για όλο τον Νοέμβριο. Τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή επέλεξε για τις χειμερινές εμφανίσεις και η ιδιαίτερα δημοφιλής Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η οποία θα τραγουδήσει για συνολικά έξι βραδιές μέσα στον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
Την ίδια περίοδο, αλλά διαφορετική ημέρα θα παίξουν στον ίδιο χώρο ο Κωστής Μαραβέγιας και η Μάρθα Φριντζήλα. Από τις 28 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, μέχρι το τέλος σχεδόν του Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Μυστακίδης θα παρουσιάζει τη μουσική παράσταση με τίτλο «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας», έχοντας στο πλευρό του διάφορους προσκεκλημένους - καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι Μελίνα Κανά, Γιώτα Νέγκα, Ματούλα Ζαμάνη κ.ά.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά τις επιτυχίες του στον «Σταυρό του Νότου»
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά τις επιτυχίες του στον «Σταυρό του Νότου»
Τέλος, τις Τετάρτες του Δεκεμβρίου ο «παλιός» Γιάννης Κούτρας και ο «νέος» Απόστολος Ρίζος θα παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στην ποίηση του Νίκου Καββαδία. Μεγάλη έκπληξη του φετινού χειμώνα αποτελεί πρόγραμμα του «PassPort», της μουσικής σκηνής του Πειραιά που έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τόσο των καλλιτεχνών όσο και του κοινού.
Ποδαρικό έκαναν χθες οι «Χαΐνηδες», ενώ σήμερα τη σκυτάλη θα πάρει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Σταρόβα και τη Ζηνοβία Αρβανιτίδη.
Ο Σωκράτης Μάλαμας διηγείται τις μουσικές ιστορίες του στο «Ανοδος live stage»
Ο Σωκράτης Μάλαμας διηγείται τις μουσικές ιστορίες του στο «Ανοδος live stage»
Στις 18 του μήνα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Κωστή Μαραβέγια, στις 8 Νοεμβρίου τους ξεσηκωτικούς «Locomondo» και στις 15 Νοεμβρίου τον χιπ χόπερ 12ο Πίθηκο. Εκτός από τις μεμονωμένες συναυλίες, όμως, το «PassPort» θα φιλοξενήσει και κύκλους εμφανίσεων δημοφιλών ερμηνευτών. Από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο έως τις 14 Δεκεμβρίου θα ερμηνεύει τα υπέροχα τραγούδια της η Νατάσσα Μποφίλιου, ενώ από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου θα Σάββατα θα ανήκουν στον Φοίβο Δεληβοριά. Μέσα στη χειμερινή περίοδο αναμένουμε εμφανίσεις και από τη Δήμητρα Γαλάνη.
Η μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage» της Ηλιούπολης μπορεί να βρίσκεται εκτός «πιάτσας«, έχει καταφέρει όμως τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό. Το φετινό χειμερινό της πρόγραμμά περιλαμβάνει εμφανίσεις αρκετών καλλιτεχνών όπως οι Ραλλία Χρηστίδου (4, 11/10), Σοφία Κουρτίδου (17/10), Βικτωρία Ταγκούλη (24/10), «Μπλε» (26/10), Σταύρος Σιόλας (17, 24/11), Μανώλης Λιδάκης (από 17, 24/11 και όλα τα Σάββατα του Δεκεμβρίου) κ.ά.
Το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» θα φιλοξενήσει για τέσσερις βραδιές (18, 19, 25, 26/10) τον εξαίρετο εκπρόσωπο της κρητικής μουσικής παράδοσης Βασίλη Σκουλά και τους προσκεκλημένους του Παντελή Θαλασσινό και Γιώτα Νέγκα. Στον μικρότερο χώρο του «Γυάλινο Up Stage» παρουσιάζεται, από τις 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, το μουσικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάζει η Λένα Αλκαίου, η Πένυ Ξενάκη και η Μαρία Κανελλοπούλου.
ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από παρέα, ζεστασιά»
Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και για τη νυχτερινή διασκέδαση. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι καλλιτέχνες οι οποίοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να προσφέρουν στο κοινό τους προγράμματα υψηλού επιπέδου με το δυνατότερο χαμηλό κόστος.
«Οι μουσικοί χώροι έχουν μειωθεί όπως έχει συρρικνωθεί και η διάρκεια των εμφανίσεων. Υπάρχει μεγάλη διστακτικότητα.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, ενώ άλλες χρονιές τα μουσικά σχήματα του χειμώνα ήταν γνωστά από τα τέλη του καλοκαιριού, φέτος υπάρχουν ακόμη πολλοί καλλιτέχνες που δεν έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους» μας λέει ο Μίλτος Πασχαλίδης και συμπληρώνει:
«Για να μπορέσουν τα μαγαζιά να επιβιώσουν στην κρίση χαμηλώνουν κάθε χρόνο τις τιμές. Και φέτος οι τιμές θα είναι πιο χαμηλές από πέρσι. Οπως επίσης χαμηλότερες θα είναι και οι αμοιβές των καλλιτεχνών. Ευτυχώς οι καλλιτέχνες του δικού μου χώρου είχαμε πάντα λογικές αμοιβές, οπότε καταφέρνουμε και τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα να επιβιώνουμε».
Ταύτιση
Οσο για το τι ζητάει το κοινό πλέον από ένα μουσικό πρόγραμμα; «Ο κόσμος ζητάει να ταυτιστεί. Θέλει να πει ο ερμηνευτής αυτό που θα έλεγε ο ίδιος αν κρατούσε μικρόφωνο» εκτιμά ο Μίλτος Πασχαλίδης.
Για τη Λένα Αλκαίου η ψυχαγωγία, ειδικά σε εποχές δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε, είναι απαραίτητη για όλους:
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από επικοινωνία, από ζεστασιά, από παρέα. Και αυτά εμείς οι καλλιτέχνες οφείλουμε να του τα προσφέρουμε και μάλιστα με χαμηλό αντίτιμο. Είναι δεδομένο ότι έχουν πέσει και οι τιμές και οι αμοιβές μας, αλλά αυτό είναι το σωστό. Πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε στον κόσμο όσο το δυνατό καλύτερα προγράμματα με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος» σημειώνει η ερμηνεύτρια για την ιδιομορφία της φετινής σεζόν.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...