Στους δρόμους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι- Απροσπέλαστο το κέντρο λόγω διαδηλώσεων

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα - Προς το υπουργείο Υγείας οι συνταξιούχοι -Τα ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Παναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστή είναι η Σταδίου και η Ομόνοια,
ενώ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν βγει από το πρωί στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

Προς το Υγείας οι συνταξιούχοι

Περίπου 300 συνταξιούχοι κινούνται αυτή την ώρα προς τοπουργείο Υγείας προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στην πλ. Κοτζιά. Τα αιτήματά τους αφορούν στις περικοπές στους μισθούς τους, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1η του μήνα του νέου έτους. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:
Από 1/1/2014 κόβει το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους
Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις
Επιβάλλουν 25 ευρώ εισαγωγή στα νοσοκομεία
Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή
Σε 150.000 συνταξιούχους εκκρεμεί η σύνταξή τους για πάνω από 2 χρόνια
Χιλιάδες ανάπηροι και επιδοματούχοι είναι χωρίς σύνταξη
Το χαράτσι στη θέρμανση επιβάλλεται για δεύτερη χρονιά
Κλείνουν μονάδες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας
Επιβάλλουν βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας
Τα ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκειμένου να παραδώσουν στον πρωθυπουργό ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ωστόσο τα ΜΑΤ ανέκοψαν με φραγμό την πορεία τους, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται λίγο πιο πάνω από τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραμένουν απλήρωτοι παραπάνω από 18 μήνες.

Στο υπουργείο Εργασίας βρίσκονται άτομα με αναπηρία

Τα άτομα με αναπηρία διαδηλώνουν αυτή την ώρα με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων τους, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Από το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν να πορευτούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ. Η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων:

Καμία περικοπή σε προνοιακά-αναπηρικά και άλλα επιδόματα.
Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.
Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, που περιμένουν μήνες στην αναμονή, που υφίστανται αδικαιολόγητες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας και προσέρχονται σε μη προσβάσιμους χώρους.
Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας.

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις










video platformvideo managementvideo solutionsvideo player .. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player ..









πηγη
..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...