Σαρδηνία: 18 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα «Κλεοπάτρα» ( Φωτό )

Τους δεκαοκτώ έφτασαν οι νεκροί από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Σαρδηνία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Nuova Sardegna.
Ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» έπληξε τις βόρειες περιοχές του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιφέρειες της Όλμπια, Οριστάνο, Νουόρο και Ολιάστρα.


«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλες τις οικογένειες που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλλι.

«Οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι η εξασφάλιση μιας στέγης για όλους τους πολίτες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην κυκλοφορία όλες τις οδικές αρτηρίες του νησιού», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Ούγκο Καπελάτσι.

Λόγω των αδιάκοπων βροχοπτώσεων, που συνεχίσθηκαν για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, πολλοί ποταμοί έσπασαν τα φράγματα και προκάλεσαν την κατάρρευση κυρίων τμημάτων σε τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανεξακρίβωτο, έως τώρα, αριθμό αγνοουμένων. Στα θύματα συγκαταλέγεται και ένα παιδί δύο μόλις ετών.

Σαρδηνία: 18 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα «Κλεοπάτρα»

Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας παρασύρθηκε από το μένος των υδάτων, ενώ συνόδευε ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό, είναι νεκρός.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβίσθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ αρκετά από τα θύματα δεν κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, τα οποία και πλημμύρισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σε μισή περίπου ώρα πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Λέττα για να κηρύξει το νησί της Σαρδηνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.








 ΠΗΓΗ

 Eπιμέλεια planet stars  panos.antypas
 Φωτό  lanuovasardegna.gelocal.it

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...