Σούπερ Λίγκα Απόψε έχει ντέρμπι κορυφής: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)-Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η νίκη

Ύστερα από τις νίκες με ΠΑΟ και Μπενφίκα, οι Πειραιώτες θέλουν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό του πρωταθλήματος
Απόψε ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει μία σειρά από τρεις δυνατούς αγώνες, ύστερα από τις νίκες με Παναθηναϊκό και Μπενφίκα, και θέλει να αποδείξει στον ΠΑΟΚ ποιος είναι το αφεντικό του ελληνικού πρωταθλήματος (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).


Η κούραση λόγω των απαιτήσεων που είχαν (και) οι προηγούμενες αναμετρήσεις είναι δεδομένη, όμως στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν ψάχνουν δικαιολογίες και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να πάρουν ακόμη μία σημαντική νίκη και να αυξήσουν στο +6 τη διαφορά από τους Θεσσαλονικείς στον βαθμολογικό πίνακα.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του «12ου» παίκτη των Πειραιωτών, ο οποίος αναμένεται να γεμίσει σε ακόμη ένα ματς το «Καραϊσκάκη» και θα απαιτήσει το «τρίποντο» κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Τεράστιο, επίσης, είναι το κίνητρο από το «δώρο» που ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εφόσον καταφέρουν να κάνουν το «3 στα 3» κόντρα στην ομάδα του Χουμπ Στέφες. Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό πως ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου σκοπεύει να δώσει πριμ ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ


Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η νίκη

Στο -3 βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας, με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν τη νίκη με την οποία θα τον «πιάσουν» στην πρώτη θέση και θα μπορούν να μιλούν για πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια.

Στην ουσία οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς καλούνται να κάνουν πράξη τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει μιλήσει για τίτλο και ζήτησε με την ατάκα «πάμε να πολεμήσουμε» τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός τεχνικός ζήτησε να παρουσιαστούν τελείως διαφορετικοί σε σχέση με τον προχθεσινό αγώνα με την Μακάμπι στη Χάιφα για το Europa League και να… αποδράσουν με το «τρίποντο» από το Φάληρο.

Ο 60χρονος προπονητής δεν σκοπεύει να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς του «Δικεφάλου του Βορρά».  Αν και ο Σκόνδρας και ο Τζαβέλλας δεν τα πήγαν άσχημα στο Ισραήλ, θα δώσουν τις θέσεις τους στον Κίτσιου και τον Λίνο αντίστοιχα.  Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα ερωτηματικό για την επίθεση, όπου «σίγουροι» θεωρούνται ο Στοχ και ο Αθανασιάδης.  Υπάρχουν ο Σαλπιγγίδης, ο Νίνης και ο Λούκας που διεκδικούν δύο θέσεις στο «ασπρόμαυρο» αρχικό σχήμα. Λογικά ο πρώτος θα πάρει φανέλα βασικού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η προϊστορία 

Για ντέρμπι, το προβάδισμα του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στα ματς στο Λεκανοπέδιο είναι εντυπωσιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 40 νίκες, ο «Δικέφαλος» μόλις 8 και τα υπόλοιπα 7 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Τα πέντε τελευταία ματς: Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

31/03/13 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0
02/10/11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (34' Φουστέρ, 42' Τζιμπούρ - 24' Μπαλάφας)
21/11/10 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 (37', 72' Μιραλάς, 87' Ρόμενταλ)
24/01/10 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (20΄ Εντίνιο)
16/11/08 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (44' Πατσατζόγλου, 85' Ντιόγο)

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...