Η Κυριακή είναι αργία – Απεργία στα εμπορικά καταστήματα στις 3 Νοεμβρίου

Σε ρυθμούς προετοιμασίας της απεργίας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, κινείται η ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι στην απόφασή της η ΟΙΥΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:


«Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της, προκηρύσσει 24 ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση με το Ν. 4177/2013.
Είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στη χώρα μας η Κυριακή–Αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 να λειτουργήσουν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Αφού , Η Τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές κυβερνήσεις–υπηρέτες των δανειστών, νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ–ΑΡΓΙΑ, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω.

Υποκύπτουν στην απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των malls, των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη χώρα και θέλουν να αρπάξουν το τζίρο από τις γειτονιές και τα μικρά καταστήματα , όπου εργάζεται το 80% των εμποροϋπαλλήλων».
www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...