Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Παρί Σεν Ζερμέν, λύγισε στο 90', αλλά η τύχη είναι στα χέρια του και στα... πόδια των παιχτών του Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Παρί Σεν Ζερμέν, λύγισε στο 90', αλλά η τύχη είναι στα χέρια του και στα... πόδια των παιχτών του Μίτσελ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ύψωσαν... πύργο στο Παρίσι, δεν φοβήθηκαν την πάμπλουτη αντίπαλό τους, την πίεσαν, της έβαλαν δύσκολα με την ισοφάριση, αλλά από μια στιγμιαία αδράνεια στο τελευταίο λεπτό του αγώνα υπέστησαν την ήττα (2-1).


Ενα αποτέλεσμα που ουσιαστικά μόνο το γόητρο τους έθιξε, αφού ακόμα και αν έμενε το 1-1 θα ήθελαν νίκη στις 10/12 στο Καραϊσκάκη απέναντι στην αδιάφορη Αντερλεχτ για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο της πρόκρισης, καθώς η Μπενφίκα με γκολ (και αυτή) στο 90' πήρε τη νίκη στις Βρυξέλλες και έφτασε τους επτά βαθμούς στον όμιλο.

Πλέον οι Πειραιώτες ισοβαθμούν με τους «αετούς της Λισαβόνας», αλλά επειδή υπερτερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια, η νίκη τους στέλνει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ή αν πάρουν το ίδιο αποτέλεσμα με την Μπενφίκα, που την ίδια ώρα θα φιλοξενεί την επίσης αδιάφορη Παρί στο «Λουζ». Χθες ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένος στο παιχνίδι και μόλις στο 7' βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Ιμπραΐμοβιτς (1-0), που δεν έχασε την ευκαιρία να... ζλατανέψει.

Ενα γκολ πάντως που αφύπνισε τους παίχτες του Μίτσελ, που αμέσως βγήκαν στην επίθεση και είχαν δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν με τον Μήτρογλου (12' και 34'), αλλά ο Σιρίγκου έσωσε την εστία του με πολύ δύσκολες επεμβάσεις.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα αναπάντεχο δώρο, καθώς ο Βεράτι (46') αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφού ανέτρεψε από πίσω τον Φουστέρ.

Οι Πειραιώτες με παίχτη παραπάνω έκλεισαν την Παρί στα καρέ της, ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο των Βάις, Ντομίγνκες και Σαβιόλα, αλλά δεν ήταν πολύ επικίνδυνοι, καθώς είχαν πολλές βιαστικές επιλογές στην επίθεση, ενώ η αντικατάσταση του Σαλίνο αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ επικίνδυνος επιθετικά.

Δύο φορές ο Ρομπέρτο με πολύ δύσκολες αποκρούσεις κράτησε τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι, ύστερα από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς (51') και δυνατό σουτ του Ραμπιό (72'), και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μανωλάς κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα μέσω Ντομίνγκες και Σιρίγκου έφτασε πάλι στον διεθνή αμυντικό, που με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-1 (80').

Για δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού και το ματς Αντερλεχτ - Μπενφίκα ήταν στο 2-2, οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν το παιχνίδι, καθώς οι Γάλλοι είχαν ως πρώτο μέλημά τους να κρατήσουν την ισοπαλία, παρά να σκοράρουν, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να μην μπορέσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού από την 5η αγωνιστική των ομίλων.

Ο Μαρκίνιος είδε την τρύπα στην άμυνα, ο Καβάνι πήρε την μπάλα και με ένα έξυπνο «μυτάκι» πέτυχε το τελικό 2-1 (90').

Ο Μανιάτης συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Μάξγουελ, Αλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί (86' Λούκας), Βεράτι, Λαβέτσι (50' Ραμπιό), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς (78' Μαρκίνιος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Ντομίνγκες), Μπονγκ (46' Βάις), Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Χολέμπας, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Φουστέρ, Μήτρογλου

Σοβαρός κίνδυνος για Μήτρογλου να χάσει την Αντερλεχτ

Ο Ολυμπιακός στο «Παρκ ντε Πρενς» εκτός από την ισοπαλία έχασε και τον... πρίγκιπά του. Ο Κώστας Μήτρογλου, σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις, υπέστη κάκωση στον έσω πλάγιο στο δεξιό γόνατο και κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες. Φόβοι που αν επιβεβαιωθούν σήμερα από τη μαγνητική, τότε ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Αντερλεχτ σε δύο εβδομάδες στο Καραϊσκάκη δίχως τον... πιστολέρο του, που υποχρέωσε τους Βέλγους να τον θυμούνται για μια ζωή.

Ο τραυματισμός του Μήτρογλου σε συνδυασμό με την ήττα στο 90' άφησε πικρή γεύση στον Ολυμπιακό, όμως ο Μίτσελ και οι παίχτες πλέον δείχνουν πεισμωμένοι για την πρόκριση.

«Φτάσαμε τόσο κοντά, αλλά μας μένει μια γλυκιά γεύση για την προσπάθεια και μια πικρή γεύση για το αποτέλεσμα. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το ματς είχαμε την πρόκριση. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Πρέπει να κερδίσουμε την Αντερλεχτ. Εχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στον τομέα της νοοτροπίας. Μας λείπει όμως ακόμη η εμπειρία για να διαχειριζόμαστε καλύτερα το αποτέλεσμα. Ομως, εχουμε πίστη ότι θα προκριθούμε», ανέφερε ο Μίτσελ.

Ο σκόρερ του Ολυμπιακού σε δεύτερο συνεχόμενο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ Κώστας Μανωλάς αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του και τόνισε: «Είναι σημαντικό να πετυχαίνεις γκολ αλλά άμα χάνει η ομάδα σου τι να το κάνεις; Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δυστυχώς από μια αδράνεια στο 90' χάσαμε το ματς. Μια ευκαιρία έκαναν οι άλλοι και χάσαμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Θα κερδίσουμε την Αντερλεχτ», ενώ ο Ρομπέρτο σχολίασε: «Δεν αξίζαμε να δεχτούμε δεύτερο γκολ. Σε αντίθεση με την Μπενφίκα, εμείς εξαρτόμαστε μόνο από τον εαυτό μας».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετάδοση του αγώνα ο Ολυμπιακός απαγόρευσε στους παίχτες του να κάνουν δηλώσεις στη Δ.Τ.

ΑΝΑΛΥΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΔΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...