Με λεωφορεία κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον ο… Σνόουντεν-Ξεκίνησε εκστρατεία υπέρ του-Εμείς, ο λαός, είμαστε κατά του κράτους που παρακολουθεί. Ευχαριστούμε, ΄Εντουαρντ Σνόουντεν

Φωτογραφίες του πρώην συνεργάτη της NSA με ευχαριστήριο μήνυμα ανήρτησαν σε λεωφορεία μέλη οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Σε μία προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) και της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) που αποκάλυψε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης πολιτών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πήρε την πρωτοβουλία να λανσάρει μία πρωτότυπη καμπάνια.

Η κοινωνική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Ίδρυμα Σύμπραξης για την Κοινωνική Δικαιοσύνη» της Ουάσιγκτον, λοιπόν, αποφάσισε να τοποθετήσει σε λεωφορεία αφίσες με το πρόσωπο του νεαρού Αμερικανού, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη Ρωσία όπου του έχει παραχωρηθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο.


Η φωτογραφία συνοδεύεται από το κείμενο: «Εμείς, ο λαός, είμαστε κατά του κράτους που παρακολουθεί. Ευχαριστούμε, ΄Εντουαρντ Σνόουντεν» και από σήμερα 26η Νοεμβρίου κυκλοφορεί στους δρόμους της Ουάσιγκτον.
«Μπορεί η ελίτ της Ουάσιγκτον να μη μετακινείται με λεωφορεία, όμως, δε μπορεί να μη διαβάσει το κείμενο», έγραψε μέλος της οργάνωσης δικαιωμάτων.


Παρότι η πρωτοβουλία των μελών αφορούσε σε ένα λεωφορείο αρχικά, καθώς το κόστος για τη διαφήμιση αγγίζει τις 5.000 δολάρια, χάρη σε δωρεές πολιτών η ομάδα είχε τη δυνατότητα να επεκταθεί και σε περισσότερα οχήματα.
«Θέλουμε εκατομμύρια κόσμου να μάθουν ότι μπορούν να λάβουν μέρος στο ολοένα αυξανόμενο κίνημα που τάσσεται κατά της κατασκοπείας της NSA», αναφέρει κείμενο της οργάνωσης που απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες.
Την ίδια στιγμή, η εταιρία που διαχειρίζεται τα λεωφορεία επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από την καμπάνια, τονίζοντας ότι δέχονται τις διαφημίσεις που αναρτώνται στα οχήματά της.


«Φυσικά, δεν υποστηρίζουμε τις απόψεις που ο κόσμος εκφράζει στις διαφημίσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας MetroBus.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...