Λευκός Οίκος: «Το όραμα και η αξιοπρέπεια του Κληρίδη ήταν απαράμιλλα» Βίντεο: Δεν φοβάμαι τον θάνατο, έλεγε ο Γλαύκος Κληρίδης

Τις άοκνες προσπάθειές του Γλαύκου Κληρίδη για επανένωση της Κύπρου και την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξήρε ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση που εξέδωσε
Βαθιά λύπη εξέφρασε ο Λευκός Οίκος για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη,
εξαίροντας τις άοκνες προσπάθειές του για επανένωση της Κύπρου και ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι «το όραμά του, η αποφασιστικότητά του, η αξιοπρέπειά του για αυτούς τους ευγενείς στόχους ήταν απαράμιλλα»

Ειδική μνεία κάνει ο Λευκός Οίκος στη στήριξη που πρόσφερε ο Γλαύκος Κληρίδης στις ΗΠΑ το 1974, όταν δολοφονήθηκε στη Λευκωσία ο τότε Αμερικανός Πρέσβης Ρότζερ Ντέιβις και η βοηθός του Αντουανέτα Βαρνάβα.

«Ο αμερικανικός λαός εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη την Παρασκευή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Πρόεδρος Κληρίδης ήταν αφοσιωμένος στα ψηλά ιδανικά υπηρετώντας τα κοινά, στις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνούς συνεργασίας και της ειρήνης. Με θάρρος και με δέσμευση, συνέβαλε στην προσπάθεια να οδηγηθεί η πατρίδα του στην ανεξαρτησία και αργότερα, εν μέσω της βίας του 1974, στην επαναφορά της συνταγματικής τάξης» σημειώνει ο Λευκός Οίκος.

«Eνδιαφέρομαι περισσότερο για την παραμονή της ψυχής μου παρά για τον φόβο μου για τον θάνατο» δήλωνε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε μιλήσει πολλές φορές για τον θάνατο και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει.

Ο Γλαύκος Κληρίδης δήλωνε ότι δεν φοβάται τον θάνατο, εξηγώντας την άποψή του ως εξής:

«Ξέρω ότι το κορμί θα διαλυθεί, δεν με ενοχλεί. Αλλά είμαι από εκείνους που πιστεύουν, ότι η ψυχή θα παραμείνει και ενδιαφέρομαι περισσότερο για την παραμονή της ψυχής μου παρά για τον φόβο μου για τον θάνατο».

«Πιστεύω στην ύπαρξης της ζωής μετά θάνατον» έλεγε ο Γλαύκος Κληρίδης, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν πίστευα, θα φοβόμουν τον θάνατο, το τέλος. Ενώ, υπάρχει μια νέα αρχή ζωής, υπό διαφορετικές συνθήκες».

Ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, την περασμένη Παρασκευή.

Με τετραήμερο δημόσιο πένθος, που άρχισε από το μεσημέρι του Σαββάτου και θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης, οπότε και και θα τελεσθεί η κηδεία του στο ναό της του Θεού Σοφίας στην Λευκωσία με τιμές εν ενεργεία προέδρου της Δημοκρατίας, η Κυπριακή Πολιτεία τιμά την μνήμη του, ο οποίος ανάλωσε την ζωή του για την Κύπρο.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...