«Ποτέ την Κυριακή» είπαν οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία των εμπόρων

Με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) να απεργεί και μεγάλο μέρος των εμπόρων να διαφωνούν εγκαινιάστηκε σήμερα η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
Συγκεντρώσεις εμπορουπαλλήλων πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας. «Πολύς κόσμος έκανε βόλτα στην αγορά σήμερα με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που έκαναν αγορές» σχολίασε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.


Στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Ποτέ την Κυριακή», έγινε συγκέντρωση και πορεία των εμποροϋπαλλήλων στην Ερμού.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση προκειμένου να μην περάσει το μέτρο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
Στη συνέχεια έμποροι και εργαζόμενοι που δηλώνουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Ένταση δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου μέλη του Εργατικού Κέντρου της πόλης εμπόδισαν τους εργαζόμενους σε υποκαταστήματα μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών να μπουν για να δουλέψουν.

Όλες οι υπόλοιπες εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου, κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους.

Η πρεμιέρα του κυριακάτικου ανοίγματος των εμπορικών επιχειρήσεων, βρήκε τα καταστήματα κλειστά και στα Χανιά.
Παράλληλα, έπεσε στο κενό η προσπάθεια να ανοίξουν πολυκαταστήματα με προϊόντα ένδυσης και ηλεκτρονικού εμπορίου όπως και σούπερ - μάρκετ, κυρίως στην πόλη των Χανίων.

Στην Πάτρα, το πρωί άνοιξαν ορισμένα καταστήματα, κυρίως στο κέντρο της πόλης, εν μέσω αντιδράσεων από μέλη του εμπορικού συλλόγου, που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα.

Όσα άνοιξαν, ήταν κυρίως πολυκαταστήματα, καταστήματα μεγάλων εταιρειών, αλλά και εμπορικά. Στο κέντρο της πόλης, αλλά και έξω από υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας βρίσκονταν έμποροι, οι οποίοι δημιουργούσαν κλίμα αποδοκιμασίας, με σφυρίχτρες.

Μετρημένα στα δάχτυλα ήταν τα καταστήματα που λειτούργησαν στα Τρίκαλα ενώ ο κόσμος που βγήκε για ψώνια ήταν ελάχιστος.

Στη Λαμία, στις 11:00 το πρωί το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα αλυσίδων που ήταν ανοιχτά, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους "υποψήφιους" καταναλωτές ενώ κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα καταστήματα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...