Η τρόικα ανέβαλε την συνάντηση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Απορίες για την απρόσμενη εξέλιξη

Η τρόικα ανέβαλε την σημερινή της συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αναβολή της συνάντησης μάλιστα έγινε χωρίς να δοθεί κάποια επίσημη Οι δανειστές δεν έδωσαν κάποια εξήγηση από την πλευρά των δανειστών.


Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης. Oι δανειστλές πάντως δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα χρονοδιάγραμμα επιστοφής τους μετά το Eurogroup.


Στην σημερινή συνάντηση που τελικά δεν θα γίνει οι τροϊκανοί αναμενόταν να πιέσουν για απολύσεις ξεκαθαρίζοντας ποιες δέχονται και ποιες όχι. Το ζητούμενο για τους δανειστές είναι η απόλυση 4.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013.


Ο κ. Μητσοτάκης υπολογίζει σε αυτές τις απολύσεις 800 με 1.000 άτομα που θα προκύψουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και άλλες 700 από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Ενδεχόμενα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να βρεθούν και οι θέσεις εργασίας 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι λόγω κατάργησης (!) των ειδικοτήτων τους... Η κίνηση αυτή εμπεριέχεται σε σχετική εισήγηση του Υπουργείου Υγείας για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...