Συνάντηση Έντι Ράμα και Μίλο Τζουκάνοβιτς Εντατικοποιείται η διμερής συνεργασία Αλβανίας-Μαυροβουνίου

"Μπορούμε να συνεργαστούμε με αμοιβαίο όφελος, ώστε πιο εύκολα να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις σε αυτό το στάδιο της ένταξης των χωρών μας", δήλωσαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών
Την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας στα πλαίσια των προσπαθειών για την ένταξη τους στην ΕΕ επεσήμαναν οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας Έντι Ράμα και του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στην Ποντγκόριτσα.


"Το Μαυροβούνιο και η Αλβανία είναι φίλες χώρες που μπορούν να βοηθήσουν η μια την άλλη στην πορεία τους προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ", δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουκάνοβιτς, ο οποίος είπε ότι πιστεύει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει στην Αλβανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη.

"Μπορούμε να συνεργαστούμε με αμοιβαίο όφελος, ώστε πιο εύκολα να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις σε αυτό το στάδιο της ένταξης των χωρών μας" δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς ο οποίος ευχαρίστησε τον Αλβανό Πρωθυπουργό για την τη στήριξη τον Τιράνων στην διαδικασία ένταξης του Μαυροβουνίου στην NATO.

Οι κ.κ. Τζουκάνοβιτς και Ράμα τόνισαν επίσης τη σημασία του άξονα Αδριατικής-Ιονίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

«Η Ιόνια - Αδριατική οδός είναι μια σημαντική επένδυση για την ανάπτυξη του τουρισμού και των τουριστικών υποδομών των δύο χωρών μας, αλλά και μια ευκαιρία για όλες τις χώρες να γεφυρώσουν μεταξύ τους", δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Οι δύο πρωθυπουργοί δήλωσαν την ετοιμότητά τους για κοινά έργα στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών και της ενέργειας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...