Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής-Δείτε live από τη Βουλή:

Δείτε ζωντανή εικόνα - Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα, με ονομαστική ψηφοφορία μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών
Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα, με ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς εντάσεις και διαξιφισμούς αλλά με αρκετούς ομιλητές να χρησιμοποιούν υψηλούς τόνους.

Δείτε live από τη Βουλή:


Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φορέας των χειρότερων παραδόσεων της μεταπολίτευσης»

Αποτέλεσμα «συντηρητικών αντιλήψεων» εκτίμησε ότι είναι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνοντας ότι «Η πρόταση δυσπιστίας αποδεικνύει ότι δυστυχώς οι παθογένειες της πολιτικής ζωής που σημάδεψαν μεταπολίτευση, παραμένουν ζωντανές». Κατήγγειλε δε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μεταφέρει τις χειρότερες παραδόσεις της μεταπολίτευσης με τα στελέχη της να μοιράζουν υποσχέσεις για όλα ενώ για τον κ. Αλέξη Τσίπρα είπε «Οι θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πείθουν ούτε κορυφαία στελεχη του…Η κότα με τα χρυσά αυγά έμεινε μόνο στα παραμύθια… Οι αντιφατικές διατυπώσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με την χώρα και την ήπειρο που βρίσκεται, εύλογα δημιουργούν αντιδράσεις στις συνιστώσες του», είπε, εκτιμώντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για την πρόταση δυσπιστίας.

Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ): «Ο ένας με το μαστίγιο και ο άλλος με το καρότο»

Για ξεπερασμένη πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ) εξηγώντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και επιχειρεί να αποδείξει το φαύλο παιχνίδι του δικομματισμού. «Ο ένας με το μαστίγιο και ο άλλος με το καρότο προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον λαό», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και εκβιασμό στην προσπάθειά της να επιβάλει τις πολιτικές της, θυμίζοντας και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ όταν μιλούσε για ‘άκρο’ που ζητά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Χαρακτήρισε «στάχτη στα μάτια του λαού» τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη και πλεονάσματα, ενώ επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα ότι κοροϊδεύει τον λαό όταν λέει πως δεν θέλει το μνημόνιο και την τρόικα αλλά θέλει την ΕΕ και συμφωνεί με το ΔΝΤ.

Στάθης Παναγούλης προς κυβέρνηση: «Φτιάξτε τις φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν»

Αίσθηση προκάλεσε ακόμα μια «εμπρηστική» τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη καθώς κλείνοντας την ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας «φτιάξτε τις φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν».

Ο βουλευτής επικαλέστηκε δήλωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγή Γιαννάκη ο οποίος είπε ότι ντρέπεται για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες φυλακές, και ζήτησε από το Προεδρείο της Ολομέλειας να μεταφέρει στην κυβέρνηση «αυτό το ανθρωπιστικό θέμα» ώστε «να φτιάξετε τις φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν».

Από την άλλη, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος απάντησε ότι «δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου έλεγε κάποιος ότι μπορεί να πάω φυλακή, γιατί νόμιζα ότι κρινόμαστε από την πορεία μας. κρίμα...».

Τ. Κουίκ «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνιστώσα των λαθρομεταναστών και της δραχμής και εμείς δεν θα γίνουμε ουρά του»

Σε υψηλούς τόνους ανέπτυξε ο κ. Τέρενς Κουίκ την διαφοροποίησή του από την τακτική προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί ο κ. Πανος Καμμένος.

Ο βουλευτής εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας σε πολλά σημεία της τοποθέτησής του την αντίδραση του κ. Νίκου Βούτση που παρακολουθούσε την συνεδρίαση.

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Είστε στο πλευρό των τουρκόφωνων που φωτογραφίζονται κάτω από την πράσινη σημαία στη Θράκη. Είστε μόνοι σας και εμείς είμαστε απέναντι. Εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ ουρά σας. Εμείς ακολουθούμε το πρόγραμμά μας. Με εσάς μας έχει πιάσει ναυτία. Η αυριανή μου ψήφος θα είναι ισχυρό ναι στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για εκλογές» και πρόσθεσε: «Την έχετε μέσα σας τη συνιστώσα των λαθρομεταναστών και της δραχμής. Όποτε πιάνετε κάποιον για φθορά δημόσιας περιουσίας για να μην πω τρομοκρατία τρέχετε από πίσω του στα δικαστήρια. Είστε το πιο συστημικό κόμμα της Βουλής με την πρόταση που καταθέσατε καθώς δώσατε φιλί ζωής 6μηνών στην κυβέρνηση».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Κουίκ επιχείρησε να αναδείξει τις έντονες κόκκινες γραμμές που χωρίζουν το κόμμα του από αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά το γεγονός ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...