Sky News: Εξι νεκροί και 32 τραυματίστηκαν από συντριβή ελικοπτέρου σε παμπ της Γλασκώβης-

Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν - σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sky News- μετά την χθεσινοβραδινή συντριβή ελικοπτέρου της αστυνομίας στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Την ώρα του δυστυχήματος στην παμπ έπαιζε ζωντανά τοπικό συγκρότημα και εντός του κτηρίου βρισκόταν πάνω από 100 άτομα. Αρκετοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Όπως μεταδίδει το Sky News, έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ 32 άτομα που φέρουν πολλαπλά τραύματα, έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της πόλης. συγκρότημα
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετά θύματα ωστόσο είναι πολύ νωρίς στην παρούσα φάση να δώσω περαιτέρω πληροφορίες», είχε δηλώσει νωρίτερα η υπαρχηγός της αστυνομίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ, ενώ και ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Άλεξ Σάλμοντ, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να υπάρχουν απώλειες.

Στο σημείο βρίσκονται 125 πυροσβέστες που με την βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Όπως είπαν οι πυροσβέστες βρισκόταν σε επαφή με κάποιους από τους εγκλωβισμένους, αλλά είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των τελευταίων.

 Το ελικόπτερο, τύπου EC135 T2, το οποίο χρησιμοποείται ευρέως από την αστυνομία και δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα με εξαίρεση το 2007 όταν χρειάστηκε έλεγχος στο σύστημα σταθερότητας, έπεσε στις 22:25 (τοπική ώρα) στην οροφή της παμπ Clutha όπου έπαιζε το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του ατυχήματος, ωστόσο εικάζεται ότι προκλήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης, δεδομένου πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Η Γκρέις ΜακΛίν που ήταν μέσα στην παμπ την στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου, είπε στο Sky News:
«Κάποιος άρχισε να ουρλιάζει και το γκρουπ σταμάτησε να παίζει μουσική…και τότε ξαφνικά, ήρθε όλο αυτό το σύννεφο σκόνης. Δεν μπορούσες να αναπνεύσεις, γιατί κατάπινες όλη την σκόνη. Δεν μπορούσες να δεις τίποτα. Πιανόσουν από τους τοίχους για να δεις που είναι η έξοδος. Κανείς δεν είχε ιδέα για το τι συνέβη. Δεν ακούσαμε κάποιο δυνατό θόρυβο. Όλοι άρχισαν να βοηθούν τους ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί. Κάποιοι είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Πολύς κόσμος είχε γεμίσει σκόνη. Πάρα πολλοί ήταν σοκαρισμένοι».
Άλλος μάρτυρας λέει ότι το ελικόπτερο έπεσε «σαν πέτρα», ενώ ο Γκόρντον Σμαρτ, διευθυντής σύνταξης της σκωτσέζικης Sun που είδε το δυστύχημα από κοντινό πάρκινγκ, λέει:
«Πίστεψα ότι επρόκειτο για αεροπλάνο που θα έπεφτε. Κοίταξα πάνω και είδα το ελικόπτερο να πέφτει, να γκρεμίζεται…και μετά ακολούθησε μια απόκοσμη σιωπή κατά τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτώσης. Το πιο ανησυχητικό και σοκαριστικό ήταν ότι δεν υπήρξε κάποια έκρηξη. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς ένα ελικόπτερο πέφτει από τέτοιο ύψος και δεν γίνεται έκρηξη. Το να βλέπεις τη γωνία, την ταχύτητα και την τροχιά της πτώσης, ήταν τρομακτικό θέαμα».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...