ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1-2 ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ- Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)

Μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση της ΑΕΚ. Η Ένωση κέρδισε με τον Ηρόδοτο με 2-1 στο Παγκρήτιο στάδιο στο εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην κορυφή του 6ου ομίλου, αλλά η απόδοση των περισσότερων ποδοσφαιριστών θύμισε… Μενίδι. Χαρακτηριστικό όλων, ότι η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα «κατάφερε» να πάρει το τρίποντο στις καθυστερήσεις και στην τελευταία φάση του αγώνα, χάρη σε τέρμα του Βαγγέλη Πλατέλλα.


Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» προβλημάτισε εκ νέου. Πάνω από 1.500 οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν στις κερκίδες, αλλά δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από το θέαμα. Η `Ενωση «αναγκάστηκε» να φτάσει στο 93' για να επικρατήσει της ομάδας του Ηρακλείου, με ατομική προσπάθεια ενός ποδοσφαιριστής της.

Κακό το θέαμα στο α'
Πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι στο 15'. Ο Χατζηανδρέου έκανε παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Κούρτι δεν πρόλαβε την μπάλα την τελευταία στιγμή. Απάντησε η ΑΕΚ δέκα λεπτά μετά. Σέντρα του Πεταυράκη, την κεφαλιά του Μπρέσεβιτς μπλόκαρε δύσκολα ο Ζαφείρης. Στο 39' σουτ του Κορδέρο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε αρκετά έξω από το τέρμα του Ηροδότου. Τελευταία φάση στο 42'. Eκτέλεση κόρνερ του Γροντή από δεξιά, ο Μπρέσεβιτς έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο, ήταν αδύναμη και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζαφείρη.

Ματσάρα στην επανάληψη
Με γκολ του Ηροδότου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 53' ο Μωραΐτης με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ και πάγωσε τον κόσμο της Ενωσης. Τέσσερα λεπτά μετά, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταθάκη σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 60' ήρθε η ισοφάριση. Ο Βραζιλιάνος φορ δέχθηκε σέντρα στην περιοχή από τον Γεωργέα, κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 74' έγινε μία περίεργη φάση. Ο Χαρίτος ανέτρεψε τον Πεταυράκη και ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι. Ο Ντακόλ εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Βραζιλιάνος πήρε το "ριμπάουντ" και σκόραρε, αλλά σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ. Στην ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς υποστήριζαν ότι ο γκολκίπερ του Ηροδότου βρήκε τη μπάλα, οπότε οφσάιντ δεν υφίσταται.
Ο Ηρόδοτος λίγο έλειψε να πάρει το ματς ένα λεπτό μετά, αλλά ο Καραγκιολίδης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Κούρτι. Στο 81' ο Μωραϊτης δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της ΑΕΚ και έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Καραγκιολίδη.
Η λύτρωση για την Ένωση ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας έκανε μία ατομική προσπάθεια και με δυνατό ξερό σουτ νίκησε τον Ζαφείρη, χαρίζοντας στην ΑΕΚ τη νίκη.
ΤΑ ΓΚΟΛ: 54' Μωραϊτης- 59' Ντακόλ, 94' Πλατέλλας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13' Κούρτι, 19' Αχιλλέως, 27' Ζαφείρης Αλ., 34' Κοζυράκης, 37' Ζαφείρης Δ., 61' Μπινιχάκης,- 61' Ανάκογλου, 65' Ρόβας, 88' Πλατέλλας, 92' Κορδέρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Γεωργόπουλος, Χαρίτος (46' Σαλταπίδας), Χαλκιαδάκης, Αχιλλέως, Χατζηανδρέου, Κοζυράκης (9' Γιαπετζάκης), Κούρτι, Μωραϊτης, Ζαφείρης Αλ.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου (83' Τσεβάς), Γροντής (76' Πόποβιτς), Πλατέλλας, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς

Η βαθμολογία
1. AEK 23
2. Ηρόδοτος 21
3. ΑΕ Κηφισιάς 17
4. Ηλυσιακός 16
5. ΑΟ Τριγλίας Ραφήνας 15
6. Κυανούς Αστήρ Βάρης 14
7. Μανδραϊκός 13
8. Ερμής Ζωνιανών 12
9. ΑΟ Περιστερίου 11
10. Αιγάλεω 10
11. Περαμαϊκός 10
12. Πανναξιακός 10
13. Αγιος Νικόλαος 9
14. Θύελλα Ραφήνας 7
15. ΠΑΟ Κρουσσώνα 6

    Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)
Ο Πλατέλλας «έσωσε» την τραγική ΑΕΚ (vds+pics)


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...