ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ- Ισπανία, Γερμανία ή Αγγλία για Ολυμπιακό!

Η φάση των ομίλων του Champions League 2013-2014 ολοκληρώθηκε με τα παιχνίδια των ομίλων 5-8 και η κλήρωση για τους «16» θα διεξαχθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στη 1μ.μ. στη Νιόν της Ελβετίας.


Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε μέσω της δεύτερης θέσης του ομίλου του. Οι πιθανοί του αντίπαλοι είναι οι 7 ομάδες που κατέκτησαν την κορυφή στους υπόλοιπους, εκτός της Παρί Σεν-Ζερμέν η οποία τερμάτισε πρώτη στον δικό του όμιλο.
Εκτός από αυτές που ήταν μαζί στον όμιλο, δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί και ομάδες της ίδιας χώρας. Πιθανές αντίπαλοί του, λοιπόν, η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι.
Τα πρώτα ματς για τους «16» θα γίνουν 18, 19, 25 και 26 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 11, 12, 18 και 19 Μαρτίου.
Ουσιαστικά η μίνι-ανατροπή που προέκυψε την Τετάρτη (11/12) ήταν η πρωτιά της Ντόρτμουντ στον 6ο όμιλο εις βάρος της Αρσεναλ, η οποία πρωτιά έφερε τους Γερμανούς στη λίστα των υποψήφιων αντιπάλων και «αφαίρεσε» από αυτή τους «κανονιέρηδες». Μπαρτσελόνα και Τσέλσι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και κράτησαν την πρωτιά.
Αυτή τη στιγμή η Μπάγερν δείχνει αχτύπητη, η Ρεάλ σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει πολύ επηρεασμένη χωρίς τον Μέσι, τον οποίο σαφώς και θα έχει τον Φεβρουάριο και η Ντόρτμουντ είναι «δύναμη».
Αρα, το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, οι πιο «ευάλωτες» - αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο - δείχνουν να είναι οι δύο αγγλικές: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που περνάει τα πάνδεινα στην Αγγλία και η Τσέλσι που τουλάχιστον στον όμιλό της στο Champions League εμφανίστηκε με μεταπτώσεις και με... δύο ήττες από τη Βασιλεία!
Ποιος μπορεί, βέβαια, να θεωρήσει «εύκολη» μια κλήρωση με αγγλική ομάδα, όταν ο ρυθμός που «πιάνουν» οι ομάδες στο Νησί έχει αποδειχθεί πολλές φορές εφιαλτικός για τις ελληνικές ομάδες;
Η ουσία είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι επτά πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού σε δύο μήνες. Σαφώς αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρξει μια (μικρή ή μεγαλύτερη) διαβάθμιση στο βαθμό δυσκολίας τους, αλλά πολλές φορές η θεωρία και η ανάλυση ανατρέπεται.
Ας τα λύσει, λοιπόν, όλα η κλήρωση!
ΙΣΧΥΡΟΙ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)
Μπάγερν (Γερμανία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΑΔΥΝΑΤΟΙ
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Γαλατάσαράι (Τουρκία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Άρσεναλ (Αγγλία)
Ζενίτ (Ρωσία)
Μίλαν (Ιταλία)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...