Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Σότσι... λεσβίες επικεφαλής αποστολής!

Δεν θα πάει ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως εξάλλου και οι Φρανσουά Ολάντ, Γιόαχιμ Γκάουκ
Στα χνάρια του... γαλλογερμανικού άξονα βαδίζουν οι ΗΠΑ, που αποφάσισαν και αυτές να «σνομπάρουν» τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι που προετοιμάζει πυρετωδώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Μόσχας, που βλέπει με... μισό μάτι τους ομοφυλόφιλους.


Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα στείλει ούτε έναν αξιωματούχο στο μέγα αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2014 στη Ρωσία και, μάλιστα, επέλεξε να ηγηθούν της αμερικανικής αποστολής δύο δηλωμένες λεσβίες αθλήτριες.

Πρόκειται για την πρώην πρωταθλήτρια του τένις, Μπίλι Τζιν Κινγκ, η οποία δήλωσε ότι αποτελεί για την ίδια μεγάλη τιμή να είναι επικεφαλής της αποστολής της χώρας της στην τελετή έναρξης και την αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου, Κέιτλιν Κόου, που θα είναι επικεφαλής στην τελετή λήξης.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να δείξει τη «διαφορετικότητα, την αποφασιστικότητα και τη συλλογικότητα» που υπάρχουν στο πνεύμα και στον τρόπο σκέψης των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δεν πρόκειται να παραστεί στους Αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν στο Σότσι. Απόντες θα είναι και οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας, Φρανσουά Ολάντ και Γιοαχίμ Γκάουκ.

To θέμα της ρωσικής νομοθεσίας, όχι μόνο για τους ανθρώπους που εκφράζουν ανοιχτά τη σεξουαλικότητά τους, έχει απασχολήσει και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ έστειλε ήδη επιστολή και στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Σότσι, υπενθυμίζοντάς τους τον Κανονισμό "50" της Ολυμπιακής Χάρτας, που απαγορεύει διαδηλώσεις σε έδαφος όπου τελούνται Αγώνες.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει διαβεβαιώσει τη ΔΟΕ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διάκριση εις βάρος αθλητή, σε περίπτωση που εκφράσει τη σεξουαλικότητά του.

Πριν από λίγες ημέρες ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, σερ Ίαν ΜακΚέλεν, είχε αποκαλύψει ότι το Φόρεϊν Όφις τού ζήτησε να μην πάει στη Ρωσία, «εξαιτίας των νόμων κατά της ομοφυλοφιλίας».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...