Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκατάσταση μαστού με ιστούς από το σώμα της ασθενούς-Από ομάδα ειδικών των νοσοκομείων «ΥΓΕΙΑ» και «Ερρίκος Ντυνάν»

Κατά την επέμβαση, που έγινε σε 26χρονη ασθενή η οποία είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή και ακτινοβολία, μεταφέρθηκε ο πλατύς ραχιαίος μυς από την πλάτη προς τον μαστό
Μια πρωτοποριακή μέθοδος επανόρθωσης μαστού μετά από μαστεκτομή εφαρμόστηκε από ομάδα ειδικών των νοσοκομείων «ΥΓΕΙΑ» και «Ερρίκος Ντυνάν» για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η μέθοδος αποτελεί συνδυασμό της αποκατάστασης μαστού με αυτόλογους ιστούς, δηλαδή με ιστούς από το σώμα της ασθενούς, και της ρομποτικής χειρουργικής. Επικεφαλής της ομάδας ήταν οι ο κ. Ιωάννης Μπίτζος, διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο κ. Πολυχρόνης, διευθυντής του Κέντρου Μαστού του ίδιου νοσοκομείου.

Κατά την επέμβαση, που έγινε σε 26χρονη ασθενή η οποία είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή και ακτινοβολία, μεταφέρθηκε ο πλατύς ραχιαίος μυς από την πλάτη προς τον μαστό με τη χρήση δύο τομών μικρότερων του ενός εκατοστού στην πλάτη. Το ρομποτικό μέρος της επέμβασης διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε χωρίς να παρουσιαστεί απώλεια αίματος. Η ασθενής εξήλθε από το νοσοκομείο τη μεθεπόμενη ημέρα του χειρουργείου έχοντας παρουσιάσει ελάχιστο πόνο και κανένα πρόβλημα.

«Με την τεχνική που ακολουθήσαμε καταργούνται οι εμφανείς τομές εξασφαλίζοντας ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, μικρότερη απώλεια αίματος, περιορισμό της πιθανότητας φλεγμονής, ταχύτερη ανάρρωση με βραχύτερη νοσηλεία και πιο σύντομη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες» παρέθεσε τα πλεονεκτήματα της μεθόδου ο κ. Μπίτζος κατά την παρουσίαση του ιατρικού περιστατικού.

Βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή της τεχνικής αυτής είναι η ύπαρξη εξειδικευμένου και κατάλληλα εκπαιδευμένου χειρουργού και χειρουργικής ομάδας. «Η επέμβαση πραγματοποιείται από το χειρουργό καθώς το ρομποτικό σύστημα είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο που προσφέρει στο χειρουργό άριστη πρόσβαση με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο», τόνισε ο κ. Μπίτζος.

Η επέμβαση, κατόπιν ειδικής άδειας από τη διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν», πραγματοποιήθηκε με χρήση του ρομποτικού χειρουργικού συστήματος DaVinci που ευγενώς παραχωρήθηκε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...