ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠAΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

Έτοιμο από κάθε άποψη είναι το Χωριό της Ρούμελης στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για την εορταστική περίοδο 7 Δεκεμβρίου με 7 Ιανουαρίου. Σήμερα μάλιστα δίνονται οι τελευταίες πινελιές προκειμένου το Χωριό της Ρούμελης να εμποτιστεί κατάλληλα με το κλίμα των Χριστουγέννων!
Πολιτιστικοί Σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ρούμελης, θα παρουσιάσουν στην καρδιά της, την Λαμία, τα πολιτιστικά δρώμενα τους. Επιδιώκεται έτσι ο επισκέπτης να γνωρίσει τα ήθη και έθιμα της Ρούμελης, να παρακινηθεί να επισκεφτεί τις πόλεις και τα χωριά της, να ανακαλύψει την φιλοξενία των κατοίκων της και να θαυμάσει τις ομορφιές της!
Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες που κατέγραψε ο Φωνογράφος από το Χωριό της Ρούμελης από την αρχή της κατασκευής του ως την ολοκλήρωση του!
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι του έργου κατάφεραν να το ολοκληρώσουν. Μία πιστή απεικόνιση ενός χωριού της Ρούμελης που τα έχει όλα. Εκκλησία, Σχολείο, Φούρνο, Καφενείο, σπίτια, οικόσιτα ζώα και μια πλακόστρωτη πλατεία! Όσοι συμμετείχαν στην μελέτη και κατασκευή αλλά και όσοι έριξαν «κλεφτιές» ματιές από έξω, μιλούν για μια επιτυχημένη δουλειά που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ανταποδίδεται έτσι η εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και του προέδρου της κ. Γρανίτσα, να παρουσιαστεί στο κοινό μια απεικόνιση της Ρουμελιώτικης Παράδοσης και κουλτούρας, που εν καιρώ, δύναται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αποδοτική προβολή όλων των περιοχών της Ρούμελης. Αναμένεται να δώσει ένα ιδιαίτερο χαραχτήρα στην όλη προσπάθεια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για προβολή της Ρούμελης σε όλα τα επίπεδα πέρα από την ψυχαγωγία. Ειδικά για τα μικρά παιδιά, θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα μπορέσουν για πρώτη φορά, συγκεντρωτικά, να δουν από κοντά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Ρουμελιώτικης ζωής. Μια γειτονιά ενός υπέροχου χωριού, μικρογραφία της Ρούμελης. Με πληθώρα Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής να δηλώνουν συμμετοχή για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους, σε γενικό πλαίσιο θα επιτευχθεί, σε ένα καθαρά ρουμελιώτικο περιβάλλον, να αναδειχθούν τα ήθη, έθιμα και οι παραδόσεις της Ρούμελης με τον πλέον καλύτερο τρόπο. Μία προβολή που αναμένεται να παρακινήσει τους θεατές να επισκεφτούν και να γνωρίζουν τις περιοχές αυτές καλύτερα, συντελώντας έτσι στην γενικότερη αύξηση της επισκεψιμότητας και στην ανάπτυξη. Αυτός μάλιστα ήταν και ο αρχικός σκοπός της επίσημης πρότασης που κατέθεσε η ARoTro Διαφημιστική. Μία νέα πολιτισμική ταυτότητα της Ρούμελης με στοχευμένο τουριστικό προσδιορισμό. Δείτε δείγμα σε βίντεο από το Χωριό της Ρούμελης λίγες ώρες πριν υποδεχτεί για πρώτη φορά τους επισκέπτες του. Το βίντεο είναι μια ευγενική προσφορά της ARoTro Διαφημιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...