Champions League: Eννέα ομάδες διεκδικούν τα 5 εισιτήρια για τους 16

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ: 1-0, Μίλαν-Άγιαξ: 0-0, Ατλ. Μαδρίτης-Πόρτο: 1-0, Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ: 0-0, Νάπολι-Άρσεναλ:0-0, Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ: 1-1, Σάλκε-Βασιλεία και Τσέλσι- Στεάουα: 1-0
Ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης η φάση των ομίλων του Champions League, με τα τελευταία 5 εισιτήρια για τους "16" να μοιράζονται σε 9 υποψήφιους.


Μίλαν - Άγιαξ και Σάλκε - Βασιλεία συγκρούονται με έπαθλο ένα εισιτήριο, κάτι που δεν ισχύει ακριβώς στο Νάπολι - Άρσεναλ, καθώς υπάρχει σενάριο για να περάσουν αμφότερες.

Η τριπλή ισοβαθμία των δύο τελευταίων με Ντόρτμουντ είναι πιθανή σε αυτήν την περίπτωση θα μετρήσουν α γκολ που έχουν επιτευχθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια ενώ το εισιτήριο που μένει θα πάρει η Ζενίτ ή η Πόρτο.

5ος Όμιλος

Η Τσέλσι είναι η μοναδική ομάδα που έχει πάρει ήδη την πρόκριση. Για να φτάσει και στην κορυφή, θέλει τη νίκη απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου. Στο άλλο παιχίδι, η Σάλκε υποδέχεται τη Βασιλεία με το νικητή να παίρνει την πρόκριση και την ισοπαλία να βολεύει τους Ελβετούς.

6ος Όμιλος

Προβάδισμα πρόκρισης έχει η Άρσεναλ στον 6ο όμιλο όπου φιλοξενείται από τη Νάπολι. Οι «κανονιέρηδες» μένουν εκτός μόνο αν ηττηθούν με τρία γκολ διαφορά. Κάθε άλλο αποτέλεσμα, τους δίνει και την πρόκριση. Τη νίκη αναζητά η Ντόρτμουντ στην έδρα της Μαρσέιγ για να φτάσει στο τρίποντο. Εύκολα ή δύσκολα, αναμένεται να το πάρει αν θυμηθούμε το αντίστοιχο Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ 2-3 πριν από δύο χρόνια.

7ος Ομιλος

Στο 7ο όμιλο η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει «κλείσει» την πρωτιά και θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι με της Πόρτο, καθώς οι «δράκοι» θέλουν μόνο τη νίκη. Ταυτόχρονα βέβαια, αν η Ζενίτ επιβληθεί της Αούστρια Βιέννης ό,τι και να κάνει η Πόρτο θα μείνει εκτός συνέχειας του Champions League.

8ος Όμιλος

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Σέλτικ σε ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι καθώς η μπλαουγκράνα έχουν προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση, ενώ η Σέλτικ είναι σίγουρα 4η. Την ίδια ώρα, η Μίλαν αντιμετωπίζει στο Μιλάνο τον Άγιαξ. Η ισοπαλία βολεύει τους «ροσονέρι», ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο τη νίκη για να προκριθούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης:

5ος Όμιλος
Σάλκε - Βασιλεία [Novasports 3]
Τσέλσι - Στεάουα

6ος Όμιλος
Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ [Novasports 1]
Νάπολι - Άρσεναλ [ΔΤ]

7ος Ομιλος
Αούστρια Βιέννης - Ζενίτ
Ατλέτικο - Πόρτο

8ος Όμιλος
Μίλαν - Άγιαξ [Novasports 2]
Μπαρτσελόνα - Σέλτικ [Novasports 7]

Οι βαθμολογίες:

5ος Όμιλος

1. Τσέλσι 9 (11-3)

2. Βασιλεία 8 (4-4)

3. Σάλκε 7 (4-6)

4. Στεάουα 3 (2-9)


6ος Όμιλος

1. Άρσεναλ 12 (8-3)

2. Ντόρτμουντ 9 (7-5)

3. Νάπολι 9 (8-8)

4. Μαρσέιγ 0 (4-12)

7ος Ομιλος

1. Ατλέτικο 13 (13-3)

2. Ζενίτ 6 (4-5)

3. Πόρτο 5 (4-5)

4. Αούστρια Βιέννης 2 (1-9)

8ος Όμιλος

1. Μπαρτσελόνα 10 (10-4)

2. Μίλαν 8 (8-5)

3. Άγιαξ 7 (5-8)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...