euronews : Η Βραζιλία επενδύει στο πετρέλαιο

Τις εγκαταστάσεις ενός υπό κατασκευή διυλιστηρίου επισκέφθηκε η πρόεδρος της Βραζιλίας.

Η Ντίλμα Ρούσεφ έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της είναι η Βραζιλία να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της πετρελαιοπαραγωγής.



Το χορευτικό ταλέντο του δημάρχου του Τορόντο
Ο δήμαρχος του Τορόντο, Ρομπ Φορντ έχει μπει για τα καλά στο γιορτινό πνεύμα και φαίνεται ότι του είναι αδύνατο να σταματήσει να χορεύει.

Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, η κάμερα τον συνέλαβε να χορεύει δημοσίως. Αυτή τη φορά, ο δήμαρχος δεν δίστασε να χορέψει και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Έπιασε το ρυθμό, βρήκε παρτενέρ στο πρόσωπο της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και άφησε όλους τους συναδέλφους του άφωνους με τις φιγούρες και το κέφι του.


Τις υπηρεσίες του έναντι ασύλου προσφέρει ο Σνόουντεν στη Βραζιλία
Έτοιμος να συμβάλει στις έρευνες της Γερουσίας της Βραζιλίας για την κατασκοπεία στη χώρα δηλώνει σε ανοιχτή επιστολή του ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σε αντάλλαγμα το «βαθύ λαρύγγι» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ζητά άσυλο.

Στην επιστολή αυτή, ο Σνόουντεν δεν ζητάει άμεσα άσυλο, όμως η βραζιλιάνικη εφημερίδα, που δημοσίευσε την επιστολή, υποστηρίζει πως στόχος του είναι να μεταβεί στη Βραζιλία. Εκεί είναι ήδη εγκατεστημένος ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ. Ο Γκρίνγουολντ μέσω του βραζιλιάνικου Τύπου αποκάλυψε μεγάλο μέρος των στοιχείων που είχε διαρρεύσει ο Σνόουντεν.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε καταδικάσει έντονα το αμερικανικό κατασκοπευτικό πρόγραμμα.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν παραμένει στη Ρωσία, όπου τον Αύγουστο του χορηγήθηκε άσυλο για ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...