euronews- Ουκρανία: Ισχυρό έρεισμα στο Ντόνετσκ για τον Γιανουκόβιτς

Το Ντόνετσκ αποτελεί μία από τις πλουσιότερες περιοχές της Ουκρανίας.

Ακόμη και με τα χέρια να σκάψει κάποιος στο έδαφος θα βρει κάρβουνο. Τ' ανθρακωρυχεία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε ολόκληρη την επαρχία του Ντονμπάς.

Για τους περισσότερους κατοίκους της πρωτεύουσας Ντόνετσκ, οποιαδήποτε αλλαγή, μπορεί να σημάνει ότι θα χάσουν τις δουλείες τους.


Γι' αυτό κι όπως αναφέρουν στην κάμερα του euronews, η στήριξη προς τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι μεγάλη και κοιτούν με καχυποψία τις προτάσεις των Βρυξελλών.

«Είναι βασικό να γίνει με ίσους όρους κι όχι με τον τρόπο, που θέλει η Ε.Ε. να μας επιβάλει να ζούμε. Το κάρβουνο, που βγάζουμε δεν θα τους χρειάζεται, ότι παράγουμε θα είναι άχρηστο. Όλα είναι κατά του κόσμου» υποστηρίζει ο Ντμίτρι Πάβλιουτσουκ, ανθρακωρύχος.

«Εδώ οι φιλήσυχοι άνθρωποι απλά δουλεύουν διαρκώς. Δεν κτυπιούνται με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, δεν σπάνε τ' αγάλματα του Λένιν και δεν στήνουν οδοφράγματα. Έχουμε άλλα πράγματα να κάνουμε» αναφέρει με τη σειρά της η σύζυγός του, Γιάνα Πάβλιουτσουκ

Ωστόσο και στο προπύργιο του Βίκτορ Γιανουκόβιτς υπάρχουν διαδηλώσεις, κυρίως από νέους, οι οποίοι θεωρούν ότι τα ρωσικά ανταλλάγματα δεν τους αφορούν.

«Η συμφωνία είναι ωφέλιμη για κάποιες οικογένειες, που έχουν τις μεγάλες επιχειρήσεις στο Ντόνετσκ. Δεν είναι για τον απλό κόσμο, όπως εγώ. Δεν πρόκειται να δω έκπτωση στο φυσικό αέριο» λέει μία νεαρή διαδηλώτρια.

«Ακόμη κι εδώ στο Ντόνετσκ, όπου οι αρχές είναι πανίσχυρες κι ο περισσότερος κόσμος ψηφίζει το κυβερνών κόμμα, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση» αναφέρει ένας άλλος διαδηλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...