euronews:Άλλαξαν χρόνο οι εγκλωβισμένοι στην Ανταρκτική!!! (Φωτό+Βίντεο)

Πάνω στους πάγους της Ανταρκτικής άλλαξαν χρόνο οι 68 επιβαίνοντες του ρωσικού πλοίου Akademik Shokalskiy, που παραμένει εγκλωβισμένο από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Υποδέχθηκαν με τραγούδια το 2014. Νωρίτερα, όλοι μαζί περπάτησαν πάνω στον πάγο, επιχειρώντας να τον διαμορφώσουν κατάλληλα ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί το ελικόπτερο που θα τους απεγκλωβίσει.


"Μόλις μάθαμε ότι το παγοθραυστικό Aurora δεν μπορεί να μας προσεγγίσει. Έτσι, αρχίσαμε να προετοιμάζουμε το ελικοδρόμιο. Όλοι πατάμε το χιόνι και τον πάγο, ώστε να μπορέσει το κινεζικό ελικόπτερο από τον Δράκο του Χιονιού να μας φτάσει, όταν ο καιρός το επιτρέψει", λέει ο καθηγητής Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας Κρις Τέρνεϊ.

Τις προηγούμενες μέρες ελικόπτερο πέταξε πάνω από την περιοχή στο ακρωτήρι Ντε λα Μοτ, κατάφερε να εφοδιάσει τους "ναυαγούς" με τρόφιμα αλλά δεν επιχείρησε να προσγειωθεί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Πάντως το κινεζικό ελικόπτερο ζεσταίνει τις μηχανές του και ετοιμάζεται να φύγει από τον «Δράκο του Χιονιού». Προηγήθηκε η ανεπιτυχής προσπάθεια τόσο του κινεζικού παγοθραυστικού όσο και του «Aurora» της Αυστραλίας, που δεν κατάφεραν όμως να πλησιάσουν το ρωσικό πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...